La Filmoteca de Catalunya acull el Premi del Públic Jove 2015 que atorga l’Acadèmia Europea de Cinema

Imatge
27/04/2015
La votació tindrà lloc el diumenge 3 de maig a la sala Chomón de la Filmoteca

L’elecció de la pel·lícula guanyadora es decidirá pel vot d'un jurat integrat per nois i noies de 12 a 14 anys de 25 ciutats de tota Europa.

La Filmoteca de Catalunya serà, per segon any consecutius, seu del Premi del Públic Jove, EFA Young Audience Award 2015, que atorga l’Acadèmia del Cinema Europeu. El proper diumenge 3 de maig més de 800 joves d’entre 12 i 14 anys visionaran les tres pel·lícules candidates al premi des de 25 països del continent europeu.

A Barcelona, una seixantena de joves, d’entre 12 i 14 anys, que voluntàriament han respòs a la crida telemàtica feta per la Filmoteca de Catalunya, l’Acadèmia del Cinema Català i l’escola de cinema Bande à part, formaran el Jurat del Premi del Públic Jove.

La sessió començarà a les 9.00 del matí i, després d’una presentació a càrrec de Biel Montoro, que farà de mestre de cerimònies de la jornada, es donarà pas a les projeccions i debats fins a dos quarts de set del vespre.

Dos portaveus del Jurat anunciaran els resultats de cada ciutat a través d’una vídeo conferència en directe a Erfurt (Alemanya), on seran presents els directors dels films nominats:  Sanna Lenken (Suècia/Alemanya); Gabriele Salvatores (Itàlia) i Mark Noonan  (Irlanda). La pel·lícula guanyadora del Premi del Públic Jove es farà pública en la cerimònia de lliurament que es podrà seguir en streaming des del web yaa.europeanfilmawards.euon també hi ha informació complementaria sobre les pel·lícules nominades i les ciutats participants. La pel·lícula guanyadora rebrà una estatueta de l’Acadèmia del Cinema Europeu. Les tres pel·lícules europees candidates, estrenades a festivals o sales de cinema després de l’1 de març de 2014 son: My Skinny Sister, The Invisible Boy i You’re Too Ugly too.

Els objectius de l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l’instaurar fa quatre anys el Premi del Públic Jove, que forma part de la secció oficial dels Premis de Cinema Europeu, son promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, història i cultura europees. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

 
Altres notícies relacionades

Les tres pel·lícules nominades al Premi del Públic Jove 2015 són ‘My Skinny Sister’, ‘The Invisible Boy’ i ‘You’re Too Ugly too’

Imatge de les tres pel·lícules nominades            
Les pel·lícules juvenils finalistes del Premi del Públic Jove 2015 es podran veure a la Filmoteca.

25 països participen en el Premi del Públic Jove 2015 de l’European Film Academy
                European Film Award

Un nou rècord de participació!