Acollim la preestrena de ‘Yuli’, la darrera pel·lícula d’Icíar Bollaín

Imatge
03/12/2018
Paul Laverty va guanyar el premi al millor guió al Festival de Sant Sebastià per aquest film

El dimarts 4 de desembre a les 20.00 h, presentem la preestrena de l’última pel·lícula dirigida per Icíar Bollaín, Yuli, que recrea la vida del prestigiós ballarí cubà Carlos Acosta, qui s’interpreta a ell mateix, a partir de la seva autobiografia 'Sin mirar atrás' (Plataforma Editorial). El film es va estrenar en la darrera edició del festival de Sant Sebastià, on va rebre el premi al millor guió per a Paul Laverty.

La pel·lícula recorre la trajectòria de l’artista, des dels seus orígens en un barri humil de l’Havana fins a convertir-se en l’estrella d’una de les companyies de ballet més grans del món. Yuli (el seu malnom familiar) és un nen amb grans condicions que no vol ser ballarí i que, obligat pel seu pare i tutelat per la seva mestra i directora de l’Escuela Nacional de Ballet de Cuba, arriba a ser un dels millors ballarins de la seva generació, tot trencant tabús quan es converteix en el primer ballarí negre a interpretar Romeo al Royal Ballet de Londres, on va forjar la seva carrera estel·lar. Una història sobre les arrels, sobre el ball, sobre la relació entre Carlos i el seu pare, amb la seva família, amb Cuba. Yuli parla de l’art i el sacrifici que comporta dedicar-li la vida i, sobretot, d’allò que som.

La preestrena de Yuli, amb entrada gratuïta, comptarà amb una presentació a càrrec de la directora, Icíar Bollaín, i la coreògrafa, Maria Rovira.