Activitats adreçades a la difusió del cinema

Imatge
05/11/2011
Cursos, seminaris, taules rodones i conferències.

La Filmoteca de Catalunya organitza durant tot l’any activitats adreçades a la difusió del cinema tant per a escolars, estudiants de cinema com per al públic en general en col·laboració amb diferents entitats.

Aula de Cinema (2011-2012)

La història del cinema en 30 sessions. Tots els dimecres a les 17.00 o 17.30 (en períodes d'horari especial). Es tracta d’un curs adreçat als estudiants universitaris i a tot el públic que té lloc des del mes de maig fins al mes d’octubre. La Filmoteca oferta un carnet nominal al preu de 45 euros que es pot comprar a les nostres taquilles.

“Aula de Cinema” ofereix un recorregut a través de 30 títols emblemàtics de la història del cinema que des d’una perspectiva general s’endinsa en el cinema del orígens, la revolució de l’arriba del cinema sonor passant per les “dites” escoles com ara l’expressionisme alemany, el neorealisme italià, la nouvelle vague i pels diferents gèneres: el musical, el drama o la comèdia. Cada sessió va acompanyada d’una presentació a càrrec d'un especialista en la matèria i es projecten còpies de qualitat i amb acompanyament musical en cas de tractar-se de pel·lícules mudes. Les sessions de cinema mut Comptem amb la col·laboració de l'ESCAC; UB, UAB, Ramon Llull-Blanquerna i UPF.

Seminari Els oficis del Cinema  

A partir del mes d’octubre del proper any, sota aquest títol reprenem el cicle de pel·lícules i conferències organitzades conjuntament per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya de Catalunya, que serveix com a complement pràctic de l’assignatura “Introducció a la indústria audiovisual del primer curs de l’ESCAC”. Durant el cicle, un professional del cinema, a partir d’una tria plural, explicarà la seva feina i presentarà una pel·lícula triada especialment per ell com a il·lustració de la seva branca professional.

Normalment, es parla del director com al responsable màxim d’un film. Però el que aquest seminari de conferències i de presentacions vol demostrar és que per donar vida a