Un setembre ple d'activitats, homenatges i cicles diversos amb presències destacades

Imatge
22/08/2012

L'escriptor Eduardo Mendoza ens presentarà una selecció de les seves preferències cinematogràfiques el dimecres 5 de setembre, a la sala Laya, a les 19.00h

Parlar de retorn de la “pausa estiuenca” es un tòpic que no es pot aplicar a la nova seu de la Filmoteca, oberta durant l’agost.  Al setembre, tanmateix, encetem un nou curs amb l’empenta renovada de múltiples cicles, homenatges i activitats. 

L’escriptor Eduardo Mendoza ens sorprèn amb les seves preferències cinematogràfiques i, des del Quebec, ens arriben diverses propostes de la seva producció més recent. El cicle Cinema en temps de crisi mostra com les crisis econòmiques, fins i tot més greus que la contemporània, han tingut el seu reflex a la pantalla. El cicle s'inicia amb una taula rodona amb tres economistes de prestigi: Anton Costas, Arcadi Oliveres i Alfredo Pastor.

Recordem dos centenaris il·lustres, Antonioni i Rovira Beleta, i retem homenatge al desaparegut Ray Bradbury amb la projecció de l’adaptació de Fahrenheit 451 en un cicle sobre les biblioteques. També commemorem el bicentenari de Wagner i ens sumem a Dansalona amb una projecció de Le bal a la fresca.

Estudieu amb calma el programa, ple d'iniciatives que tot just comencen aquest mes, com la lúdica retrospectiva Very Funny Things procedent del festival de Sant Sebastià.