5 anys al Raval! Vine a celebrar-los amb nosaltres!

Imatge
10/02/2017
De diumenge 19 a dimarts 21 de febrer, amb activitats i projeccions gratuïtes per a tots els públics

19 de febrer de 2012. La data exacta en què, fa cinc anys, la Filmoteca va obrir les portes de la seva aleshores nova seu al Raval barceloní. Una etapa llargament esperada i un aniversari, el d'aquests primers cinc anys al barri, que volem celebrar amb tots els espectadors, col·laboradors i amics que ens han acompanyat en aquesta travessia.

Per compartir la nostra alegria per aquests cinc anys de consolidació, hem programat, des de diumenge 19 de a dimarts 21 de febrer, tot un seguit d'activitats gratuïtes dissenyades especialment per als nostres públics: tant els petits com els grans cinèfils trobaran, de ben segur, la seva sessió, la seva activitat.

Com sabeu, esteu tots i totes convidats a la nostra festa, que en realitat és -o volem que sigui- també la vostra: sense els espectadors, els abonats, les persones que veniu a la Biblioteca, els qui aneu al nostre Centre de Conservació i Restauració, els qui veieu les nostres exposicions, els i les mestres que porteu els vostres alumnes a les sessions de Filmoteca per a Escoles, i també els nostres col·laboradors, i també els moltíssims professionals del cinema que al llarg d'aquesta anys han trepitjar la seu del Raval, aquesta festa no tindria sentit.

Per compartir-la, doncs, amb vosaltres, hem dissenyat un programa amb tres eixos:

  • diumenge 19 (exactament cinc anys després de la primera obertura de portes al Raval), hi haurà projeccions i activitats per a petits i grans -des de les 16.00 h, quan començarem amb una animació al vestíbul, i fins les 21.30h, quan les llums de la sala Chomón es tancaran per a una darrera projecció que ens presentarà Ramon Alós;

    Diumenge també hi haurà tres visites guiades (a les 16.30 h, 17.30 h i 18.30h) a l'exposició Les façanes del Can Pistoles (Cinema Capitol, 1926-1989), que traça un recorrguet per l'emblemàtic cinema de les Rambles barcelonines a través de les decoracions, sempre espectaculars, de la seva façana. La mirada al Cinema Capitol -conegut amb el sobrenom de 'Can Pistoles'- és també una reflexió a l'entorn d'una manera d'entendre l'exhibició cinematogràfica. La mostra  tancarà definitivament les seves portes el proper 26 de febrer, així que no deixeu passar aquesta oportunitat. Podeu inscriure's enviant un correu electrònic a filmoteca.informacio@gencat.cat (indicant quin horari us interessa) o bé, el mateix dia 19 a taquilles -es formaran grups d'un màxim de 25 persones. 

  • dilluns 20 (dia en dia en què normalment la Filmoteca tanca les seves sales d'exhibició) farem una sessió especial oberta només als abonats i col·laboradors de la Filmoteca, i
  • dimarts 21 de febrer, farem tres projeccions gratuïtes -la primera i l'última comptaran amb una presentació i col·loqui amb Carlos Saura i Robert Guédiguian, respectivament, i a la segona retrem un homenatge a Joan Pineda, pianista de la Filmoteca durant molts anys. Totes aquestes sessions seran gratuïtes i tothom que ho desitgi pot comprar entrades amb una setmana d'antel·leció -els abonats de la Filmoteca poden, com habitualment, reservar-les i recollir-les abans de les sessions.

En paral·lel a aquesta actes públics, al llarg de dilluns 20 i dimarts 21 la Filmoteca acollirà una trobada, a porta tancada, amb les diverses filmoteques de l'Estat espanyol. Shan organitzat diverses reunions de treball que serviran per posar en comú les experiències mútues de les tretze cinemateques assistents. 

Al quadre següent trobareu més informació sobre cadascuna de les activitats obertes al públic. Us hi esperem!

Activitats previstes per celebrar els 5 anys al Raval

 Activitats gratuïtes per 
a infants i famílies, 
el diumenge 19!

 

Activitats gratuïtes per a infants i famílies, el diumenge 19!

Robert Guédigian, Carlos Saura,  Joan Pineda i més convidats s'uneixen a la festa el dimarts 21

Une histoire de fou

 

Diumenge 19,
vine a descobrir
'Les façanes de Can Pistoles' de franc!

Les façanes de Can Pistoles (Cinema Capitol, 1926-1989)

Trobada de filmoteques espanyoles els dies 20 i 21 de febrer 
 

Trobada de filmoteques espanyoles