‘Per amor a les Arts’ fa dialogar les diverses disciplines artístiques a la Filmoteca

Imatge
29/09/2017
Segona temporada del cicle organitzat per la Filmoteca i el Museu Nacional amb la col·laboració d’altres institucions i equipaments culturals

Ja fa cinc anys que la Filmoteca i el Museu Nacional d’Art de Catalunya col·laboren en aquesta iniciativa que integra estils, gèneres i disciplines artístiques en un diàleg interessant i enriquidor.

Des de la darrera edició, a més, Per amor a les Arts ha obert el ventall per acollir i relacionar el cinema i altres vessants artístics amb la participació de més institucions culturals del país: L’Auditori, la Fundació Mies van der Rohe, el Gran Teatre del Liceu, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. 

La selecció de films s’ha fet a partir de l’activitat i les programacions d’aquestes institucions i abasta diverses disciplines que es contaminen i es retroalimenten: la pintura, l’arquitectura, la literatura, la música, la dansa, l’òpera i el teatre, sota la mirada híbrida, integradora i transversal del cinema. Després de la cancel·lació de la sessió inaugural de dimarts 3 d'octubre, en què estava previst projectar el darrer film d’Andrej Wajda, Powidokila inauguració oficial del cicle es farà el dimarts 10 d'octubre, amb una presentació a càrrec de  Pepe Serra, director del Museu Nacional d'Art de Catalunya, i d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca. 

Un cop feta aquesta presentació, Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, farà una introducció al film Klassenverhältnisse - Amerika, rapports de classe / Relacions de classe (Danièle Huillet, Jean-Marie Straub, 1984), un film que projectem, en sintonia amb l'estrena d''Islàndia', de Lluïsa Cunillé i dirigida pel mateix Albertí, a la sala petita del coliseu barceloní.

 

Totes les sessions del cicle Per amor a les Arts es fan a la seu de la Filmoteca els dimarts a les 17.00 h, i estan presentades per experts en les disciplines corresponents. Els amics i abonats de les institucions col·laboradores poden adquirir entrades al preu especial de 3 euros.