Bêka + Lemoine = Cinema + Arquitectura

Imatge
06/04/2019

Els videoartistes Ila Bêka i Louise Lemoine impartiran la classe magistral ‘The Experience of Space’ i presentaran un cicle de projeccions dins del programa Foros 2019 “Identities”, organitzat per UIC Barcelona School of Architecture

Fa una dècada que Ila Bêka i Louise Lemoine treballen conjuntament dedicant-se a l’experimentació amb formes narratives i cinematogràfiques noves per abordar l’anàlisi de l’arquitectura contemporània i els entorns urbans. Han desenvolupat una aproximació personal molt singular a allò que pot ser definit –emprant les paraules de Georges Perec– com una “antropologia de l’ordinari”. El seu treball ha estat descrit com un nou mode de crítica arquitectònica, que ha transformat la manera d’observar l’arquitectura.

Seleccionats com una de les cent personalitats de més talent per la revista Icon Design, l’obra completa de Bêka & Lemoine va ser adquirida, l’any 2016, pel Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) per incorporar-la a la seva col·lecció permanent, i The New York Times els ha declarat figures de culte en el món de l’arquitectura europea. Els seus films s’han presentat en els principals esdeveniments relacionats amb l’arquitectura arreu del món, com les biennals de Venècia o Seul, museus com el Metropolitan Museum of Art de Nova York, el Louisiana de Copenhagen o el Barbican de Londres, i festivals com els de Chicago, Torino o el DocAviv de Tel Aviv, i han estat convidats a impartir conferències a les universitats de Harvard, Columbia o Cornell, entre d’altres.

La presència de Bêka & Lemoine a la Filmoteca s’inscriu en el cicle de conferències Foros de UIC Barcelona School of Architecture, una cita anual imprescindible en l’àmbit de l’arquitectura, que se celebra amb la col·laboració de BBConstrumat, en què professionals de prestigi, nacionals i internacionals, comparteixen la seva visió de l’arquitectura a través dels seus treballs. Sota el títol “Identities” (“Identitats”), l’edició d’enguany pretén contribuir al debat sobre el concepte d’identitat en l’exercici de l’arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual.


El cicle dona el seu tret de sortida dimarts dia 9 a les 16.30h i d'entrada gratuïta amb una classe magistral de tots dos cineastes en què ens parlaran del seu cinema, de la seva manera de treballar, de la seva visió de l'arquitectura i la construcció del seu discurs.

 

Cicle Bêka & Lemoine: Cinema i arquitectura

 

 

amb la col·laboració de: