Benvinguts!

Imatge
13/02/2012

La Filmoteca de Catalunya emprèn una nova etapa amb un repte doble: integrar en un mateix edifici els seus serveis de difusió de la cultura cinematogràfica i, alhora, completar el mapa d’equipaments culturals públics que ja existeixen al barri del Raval.

La coincidència de dues sales de projeccions, un espai per exposicions i una biblioteca especialitzada consolida una oferta polivalent destinada a reivindicar el cinema en la seva perspectiva històrica però també com a exploració de nous llenguatges, la formació de nous públics i la sinergia amb altres manifestacions artístiques. Un nou disseny de programa i el web que ara esteu consultant són, d’altra banda, els instruments de comunicació a través dels quals estareu sempre informats de les nostres activitats.

Arranquem amb un documental de producció pròpia –Esmalt i betum– i dos grans cicles: una retrospectiva de Bigas Luna que acull tota la seva obra –amb algunes còpies restaurades pel nostre arxiu– i també els seus gustos i, en segon lloc, la plasmació de les relacions entre el cinema i la guerra civil a la pantalla i en una exposició.

La Filmoteca ja és al Raval. Gaudiu-ne. Us hi esperem.

Esteve Riambau
Director