Berenice Abbott, una mirada del segle XX

Imatge
18/02/2019

Berenice Abbott (1898-1991) va ser una fotògrafa avantguardista estatunidenca especialitzada en retrats d'artistes i intel·lectuals parisencs i en fotografia urbana com a testimoni històric.

Berenice Abbott va començar la seva carrera a Europa, com ajudant de Man Ray i Eugène Atget, de qui va es va enamorar artísticament i va fer tot el possible per promocionar la seva obra a l’altra banda de l’Atlàntic, preservant i catalogant la seva obra un cop aquest va morir.

En 1929 decideix tornar a Nova York i s’encarrega d’un projecte de vida: documentar gràficament el creixement i transformació de la ciutat: arquitectura, espais, persones... Changing New York plasma a la perfecció el pas a la modernitat d’una ciutat cosmopolita de mitjans de segle passat.

 

 

© Getty Images/Berenice Abbott

 

Amb motiu de l'exposició "Berenice Abbott. Retratos de modernidad" organitzada per la Fundació Mapfre de Barcelona programem el documental Berenice Abbott: a View of the 20th Century , de Kay Weaver i Martha Wheelock, rodat quan tenia més de noranta anys i que ens ofereix imatges d’una Berenice Abbott entranyable, però que alhora transmet la història, la perseverança, el coratge i la dedicació indestructible d’una de les artistes gràfiques imprescindibles del segle XX.

 

 

El documental tindrà dues projeccions, dimecres 20 de febrer a les 18.30h amb presentació a càrrec de Carlos Gollonet  (responsable de la conservació fotogràfica de la Fundació Mapfre) i divendres 1 de març a les 17.00 amb presentació a càrrec d'Estrella de Diego, comissària de l'exposició.