Carta blanca a Eduardo Mendoza: Textos escollits

Imatge
30/08/2012

Eduardo Mendoza és un dels protagonistes del mes de setembre a la Filmoteca. Li hem demanat que esculli les "seves" pel·lícules; les pel·lícules que han marcat la seva trajectòria vital o professional.

Alhora, hem complementat aquesta tria personal de l'escriptor barceloní amb les adaptacions de les seves novel·les a la pantalla.  És tracta, doncs, d'una "carta blanca" al novel·lista que la Filmoteca repetirà en el futur amb d'altres escriptors i artistes.

El cicle resultant, que s'allarga fins a principis d'octubre, conté tretze films: vuit seleccionats per l'autor i cinc corresponents a les adaptacions de les seves novel·les La verdad sobre el caso Savolta (1975), El misterio de la cripta embrujada (1979), La ciutat dels prodigis (1986) i El año del diluvio (1992), així com del relat Soldados de plomo.

Per complementar el cicle, la Biblioteca de la Filmoteca ha elaborat -com ja vam fer el mes d'agost amb Gene Kelly- un dossier, titulat Carta blanca a Eduardo Mendoza: textos escollits, que inclou una completa revisió dels articles dedicats a les pel·lícules incloses en el cicle.

Aquest material -una versió actualitzada dels anteriors programes monogràfics- s'estructura en dos parts: d'una banda, inclou una breu biografia d'Eduardo Mendoza. De l'altra, ressegueix els tretze títols programats al cicle i elabora un recull de tots els recursos -bibliogràfics, hemerogràfics i videogràfics- disponibles a la Biblioteca del Cinema per a qui vulgui ampliar la informació.

Aquest dossier, que romandrà penjat al web, pretén donar a conèixer el fons documental de la Biblioteca del Cinema i oferir als usuaris interessats un conjunt de recursos que es poden consultar fàcilment a la seu del Raval.