Dj de Cinema torna amb tres sessions musicades per dones

Imatge
13/02/2017
Isabel Coixet ha comissariat les pel·lícules a les quals posaran música

Dj Shak, Dj Virginie i Georgina Fernández. Les tres dones que posaran música en directe -i en vinil- a les tres properes sessions de 'DJ de Cinema' (una per mes), un cicle que coorganitzem amb Visual Phonic. A més, les pel·lícules d'aquestes sessions femenines -de Jean Vigo, Jean Epstein i W.F. Murnau- han estat escollides per Isabel Coixet.

Després de l'èxit de les anteriors sessions programades per Visual Phonic i la Filmoteca, que han convertit les sessions mensuals de divendres al vespre en una cita de referència per als amants del cinema mut i de la millor música electrònica en vinil, a partir d'aquest divendres 17 de febrer el cicle DJ de Cinema torna a la sala Chomón, aquest cas amb una petita variant. 

Les properes tres sessions de DJ de Cinema formen, en si mateixes, un petit cicle comissariat per la cineasta barcelonina Isabel Coixet. L'autora de La vida secreta de les paraules, Mi vida sin mi, Ningú no vol la nit i Mapa dels sons de Tòquio, entre d'altres,  ha escollit les quatre pel·lícules mudes de Jean Epstein, Jean Vigo i Friedrich W. Murnau per a les quals les DJ Shak (Shakira Benavides), DJ Virginie (Virginia Ramírez) i Georgina Fernández  composaran i interpretaran en directe -i en vinil- una banda sonora.

Les pel·lícules escollides per Coixet són A propos de Nice (Jean Vigo, 1930) i La glace à trois faces (Jean Epstein, 1927), previstes per al divendres 17 de febrer amb música en directe de DJ Shak; La chute de la maison Usher (Jean Epstein, 1928), prevista per al divendres 17 de març amb DJ Virginie als plats, i 'Tabu (F.W. Murnau, 1931),  amb banda sonora de Georgina Fernández, prevista per a divendres, 21 d'abril. Totes les sessions tindran lloc a les 22.00 h.

DJ Shak

DJ ShakShak Benavides pertany a l’escena barcelonina des dels noranta, com a cofundadora de Wah Wah Discos i dj, i posteriorment com a intèrpret de música electrònica amb el projecte Lucius Works Here. El seu bagatge musical és similar al de la mítica botiga, tant pel que fa a les seves sessions a clubs i bars, com en els seus programes de ràdio a diverses emissores de la ciutat durant més de dues dècades. Fa més de vint anys que és rere els plats, i ha punxat a gairebé tots els llocs emblemàtics de la Ciutat Comtal: Apolo, Moog, Razzmatazz, Bikini, Sidecar…, i festivals: Dr. Music Festival, Sonar Festival, Primavera Sound…, per citar-ne només alguns.

 

Dj Virginie

DJ Vrigine
Coneguda per combinar, amb una exquisidesa absoluta, el toc i el groove de la música house amb el disco, el funk, el hip hop, el jazz i el soul, DJ Virginie punxa de manera professional des del 1999. Al llarg dels anys noranta va viure a Nova York, on va descobrir la seva passió per la música negra. Ha estat reclamada per clubs i festivals internacionals com el Down by the Iaituri a Turku (Finlàndia) i el Sónar barceloní, i actualment és resident a diversos clubs i sales de la Ciutat Comtal.

 

Georgina Fernández

Georgina FernándezUna veritable entusiasta de la música, Georgina Fernández va ser una activa promotora de l'escena local de la seva Barcelona natal fins que es va traslladar a Londres per formar, amb Pete Herbert, la banda L.S.B., una de les pioneres del so NuDisco. Amb ell ha publicat al segell de referència del gènere, Eskimo Recordings (Bèlgica), així com per Rekids (Gran Bretanya) i Skylax (França). A banda, aquesta incansable buscadora de nous sons té el seu propi segell, Superdiscoteca, i ara mateix treballa, des de Berlín, en l'aclamat projecte musical Dance Disorder. Amb més de 25 discs publicats a segells de rellevància internacional, Georgina Fernández passeja la seva música underground per clubs i festivals d'arreu del món.