El cinema africà del Wallay! a la Filmoteca

Imatge
11/04/2019

Arriba la segona edició del Festival de Cinema Africà de Barcelona Wallay!, amb tota la diversitat i creativitat del continent africà en el llenguatge cinematogràfic.

Films procedents de Nigèria, el Senegal, Sud-àfrica, Angola, Ruanda o Zimbàbue es presentaran al festival, que rebrà la visita de la directora nigeriana Ema Edosio

De l’11 al 17 d’abril la Filmoteca de Catalunya acollirà la segona edició del Festival Wallay! el festival de cine africà de Barcelona. Wallay! és un viatge a la diversitat i la creativitat del continent africà narrat amb el llenguatge cinematogràfic.

Farcit de comèdia, surrealisme i tragèdia, el Festival de cinema africà de Barcelona, arriba a la segona edició perdent-se en jungles tropicals i urbanes, ballant a ritme experimental, tastant l’elegància d’una obra mestra repigmentada; aterra al Raval per ensopegar amb l’humor nigerià, navegar en l’absurd de la guerra i explorar, gaudir, estremir-se. D’Angola al Senegal, de Nigèria a la República de Sudàfrica, passant per Zimbàbue i els Grans Llacs, Wallay! obre una finestra d’Àfrica a Barcelona, amb un ingredient afegit imprescindible: les veus dels directors i actors convidats.

Wallay! presentarà la versió restaurada de Hyènes, un clàssic senegalès basat en la peça teatral de Friedrich Dürrenmatt La visita de la vella dama que forma part d’una onada d’iniciatives (entre les quals la de la Fundació de Martin Scorsese) per recuperar i restaurar els grans clàssics del cinema africà; la guanyadora del premi a la millor pel·lícula en l’edició del 2019 del Festival Panafricà de Cinema i Televisió de Ouagadougou (FESPACO), el segon film del director ruandès Jöel Karekezi The Mercy of the Jungle; la sud-africana Vaya (2016), d’Akin Omotoso, guardonada per l’Acadèmia Africana de Cinema amb el premi al millor director.

El festival rebrà les visites a la Filmoteca d’Ema Edosio, jove directora nigeriana considerada la “nova veu de Nollywood”, que presentarà el seu primer llargmetratge, Kasala!, una comèdia trepidant que reflecteix la seva vida a Lagos.

El Wallay! també ofereix part de la seva programació a l’Institut français i al Caixaforum i presenta l’exposició fotogràfica “Cinemes Angola”, que s’exposarà a la nostra seu, a la Univesitat Blanquerna i a l’Ateneu del Raval.

Més informació:
http://festivalwallay.com

 

amb la col·laboració de: