20a Mostra Internacional de Films de Dones a la Filmoteca de Catalunya

Imatge
08/06/2012

Un any més, la Filmoteca esdevé una de les seus de la Mostra que tindrà lloc del 8 al 17 de juny

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit la sessió inaugural de la 20a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones. A la inauguració han participat la directora de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals del Ministeri de Cultura (ICAA), Susana de la Sierra; la directora de la Mostra Internacional de Films de Dones, Blanca Almendariz; i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau. L’acte va tenir lloc el divendres, 8 de juny, a les 19.30, a la sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya. 

En aquesta primera sessió de la Mostra s’estrenà el film Ferida-Arrel: Maria-Mercè Marçal (2012) que presentaran la presidenta de la Fundació Maria-Mercè Marçal, Heura Marçal, i el director del film, Fran Ruvira. Es tracta d’una pel·lícula que recull curtmetratges de 22 realitzadores a l’entorn de la vida i l’obra de la poeta que reflexiona sobre la construcció de la mirada i la identitat femenina. 

Un any més la Filmoteca, juntament amb el CCCB, L’Espai F. Bonnemaison i La Virreina, esdevé una de les seus que acull les projeccions de la Mostra entre el 8 i 17 de juny. Trobareu tota la informació de la programació a la nostra web