El director Miguel Gomes ens visita per presentar-nos el seu darrer film "Tabú"

Imatge
19/12/2012

Sessió gratuïta. El director portuguès Miquel Gomes i el productor Luis Urbano ens acompanyaran el dimecres 19 de desembre, a les 20.00 h, a la sala Chomón.

La visita del director i la projecció de la pel·lícula, una de les finalistes al Premi Lux 2012 que atorga el Parlament Europeu, s’emmarca en la col·laboració que l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Filmoteca han establert des de l’any 2011. Justament, el mateix dia que es proclamà el premi, el 21 de novembre, la Filmoteca va oferir al públic barceloní, en sessió gratuïta, Io sono Li/La pequeña Venecia, d’Andrea Segre, guanyadora del Lux d’enguany.

Miguel Gomes (Lisboa, 1972) va estudiar cinema a la Escola Superior de Teatro e Cinema (ESTC). Ha treballat com a crític cinematogràfic en diversos mitjans del seu país i ha publicat nombrosos articles de teoria cinematogràfica.  S’inicià en la direcció de llargmetratges amb A cara que merece (2004). El 2008 , amb Aquele querido mês de agosto, va deixar sorpresa  a tota la crítica especialitzada i al públic. La pel·lícula va ser guardonada amb els premis FIPRESCI (Viennale) i Condor de Plata (Argentina).

Aquest tercer llargametratge, Tabú, a més d’estar nominat al Premi Lux, ja li ha valgut els premis Alfred Bauer a la innovació artística, i el FIPRESCI del Festival de Berlín. La pel·lícula compta amb l’actuació de Teresa Madruga i narra la història d’una dona temperamental d'avançada edat, la seva criada de Cap Verd i una veïna dedicada a causes socials, tres dones que viuen a la mateixa planta d'un edifici d'apartaments a Lisboa. Quan la dona gran mor, les altres dues s'assabenten d'un episodi del seu passat: una història d'amor i crim que va tenir lloc a l'Àfrica, i que podria provenir directament del món de les pel·lícules d'aventures.