El disseny a través del cinema: "Disseny, càmera, acció!"

Imatge
28/01/2014

Totes les sessions comptaran amb la participació d'un expert.

DFins al 12 de juny del 2014 tindrà lloc el programa Disseny, càmera, acció! , un programa de cinema que girarà a l'entorn del tema del disseny.  Serà una reflexió sobre diferents aspectes d’una disciplina essencial en el context contemporani. La proposta és fruit de la primera col·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya.

El programa Disseny, càmera, acció! El disseny portat al cinema constarà d’un total de setze sessions (tretze llargmetratges i tres reculls de curts), a través de les quals s’analitzaran diverses vessants del món del disseny de producte des d’una òptica cinematogràfica.  El Museu del Disseny de Barcelona vol mostrar com aquestes dues disicplines –disseny i cinema, si bé poden semblar llunyanes, tenen en la quotidianitat un nexe important. Veurem com el cinema converteix en ficció escenes del dia a dia, biografies d’inventors i dissenyadors.

Des de la mecanització de la producció de À Nous la Liberté! a la reflexió sobre el futur, en clau d’estètica pop, del film de Woody Allen Sleeper passant pels biòpics sobre Thomas Edison a Edison, the Man, i Preston Tucker a Tucker: The Man and His Dream de Francis Ford Coppola, tot un conjunt de produccions cinematogràfiques dirigeixen la seva mirada sobre circumstàncies a les quals el disseny o el dissenyador o l'inventor és el protagonista.  També podrem veure exemples cinematogràfics sobre els processos de disseny, la gestió, la conservació i la producció, i també pel·lícules que narren les especials relacions que s’estableixen entre les persones i els objectes del passat, el present i el futur.  

 

 

Imatges