Últims dies per visitar l’exposició “El film a l’agulla: cinema i moda”

Imatge
22/03/2013

Fins al 30 de març. Si compreu una entrada per a la mostra us obsequiem amb una entrada de cinema per a la sessió que trieu. Us recomanen les dues últimes pel·lícules del cicle: "Cita en San Luis" i "Moulin Rouge", el dimecres 27 de març.

La Filmoteca de Catalunya presenta l’exposició i el cicle El Film a l’agulla dedicat a les relacions entre el cinema i la moda. L’exposició és fruit de la col·laboració amb l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, i compte amb la col·laboració especial del Museu de la Perruqueria Raffel Pages, d’Ariadna Papió i de la Sastreria Cornejo.  L’exposició El Film a l’Agulla es complementa amb un cicle cinematogràfic  a partir d’una trentena de títols que es podran veure durant els mesos de desembre 2012 i gener, febrer I març  2013 i, que recullen el paper de les models, els modistes, els artistes populars –de Cover Girl, Coco avant Chanel, Velvet Goldmine – com a protagonistes lògics de moltes de les històries que hem triat per a les pantalles de la Filmoteca.  De vegades, el protagonista és el mateix vestit –com a Tales of Manhattan– i en d’altres casos els intèrprets, per raons ben diverses –com Richard Gere a American Gigolo o Dianne Keaton a Annie Hall es defineixen per com vesteixen.  En definitiva, fem un recorregut per la llarga història d’amor i de gelosia que han mantingut i mantenen el cinema i la moda. Us recomanem les dues últimes pel·lícules del cicle complementàries a l'exposició:

 Dimecres 27 de març -  17:00 h.

Meet Me in St. Louis / Cita en San Luis (Vincente Minnelli . 1944).  Int.:  Judy Garland, Margaret O'Brien, Mary Astor, Lucille Bremer, Tom Drake, Marjorie Main, Leon Ames, Harry Davenport, June Lockhart, Henry H. Daniels jr., Joan Carroll, Hugh Marlowe, Robert Sully.

Saint Louis, Missouri, 1903. En vigílies de l'Exposició Internacional, el clima que es respira a la ciutat és exultant. La família Smith, però, rebrà una mala notícia: el pare ha estat destinat a Nova York, cosa que significa una millora econòmica però també trencar amb les arrels.

 Dimecres 27 de març - 20:00 h.

Moulin Rouge (John Huston, 1953). Int.: José Ferrer, Colette Marchand, Zsa Zsa Gabor, Suzanne Flon, Claude Nollier, Katherine Kath, Muriel Smith, Mary Clare, Walter Crisham, Harold Kasket.

Huston s’acosta a la biografia del famós pintor Toulouse-Lautrec a través de la novel·la de Pierre La Mure. El director s’inspira en l’estètica de l’artista mateix i, amb la inestimable ajuda del director de fotografia Oswald Morris, plasma a la pantalla els mateixos colors que Lautrec utilitzava en els seus cartells i pintures, eliminant els tocs de llum i l’efecte dimensional.