El nou curs d'Aula de Cinema revisa la història del cinema en 30 sessions

Imatge
29/09/2017
El programa amb la complicitat d’Universitats i escoles de cinema

Preservar el passat per divulgar-lo a les noves generacions és una de les essències de la Filmoteca de Catalunya. Des de fa vint anys, pren tot el sentit en aquest cicle que el darrer curs va atreure prop de 4.500 espectadors.

El programa anual Aula de Cinema, adreçat als estudiants universitaris i d’escoles de cinema però també obert al públic en general, proposa un itinerari per la Història del Cinema en una trentena de clàssics, que enguany van des de pioners com els Lumière, Feuillade i Eisenstein fins a la modernitat apocalíptica de Lars von Trier a Melancholia, passant per Singin’ in the Rain, Buñuel i Kubrick.

El dimecres 4 d’octubre s’enceta la programació amb la preestrena de Lumière! L’aventure commence, del director de l’Institut Lumière i del festival de Cannes, Thierry Frémaux, que recull obres mestres mundialment conegudes i petites joies desconegudes dels deu primers anys de la invenció del cinematògrafcreades pels germans Lumière. El film s’ha presentat a Cannes Classics i als festivals de Toronto i San Sebastià.

Les sessions de l’Aula de Cinema es fan tots els dimecres del curs acadèmic a les 17.00 h fins al 30 de maig, i estan presentades per professors de les universitats i escoles participants. El cicle  compta amb la col·laboració de: UB - Universitat de Barcelona; UAB - Universitat Autònoma de Barcelona; UPF - Universitat Pompeu Fabra; UIC - Universitat Internacional de Catalunya; URL - Universitat Ramon Llull-Blanquerna; Universitat de Vic; ECIB - Escola de Cinema de Barcelona; ELISAVA- Escola Universitària de Barcelona; Bande à Part -Escuela de Cine; FX Cinema - Barcelona Film School i La Casa del Cine.