El nou edifici de la Filmoteca, a la Biennal d'Arquitectura de Venècia

Imatge
31/08/2012
A l'exposició col·lectiva "Traces of centuries & future steps"

L'arquitecte Josep Lluís Mateo, autor del nou edifici de la Filmoteca de Catalunya, és l'únic representant català de l'exposició.

L'exposició col·lectiva Traces of centuries & future signs, que es pot veure aquests dies al Palazzo Bembo de Venècia,  reuneix 57 arquitectes de 26 països i mostra els progressos i les tendències més recents en l'arquitectura internacional. Com a part de la 13à Biennal d'Arquitectura de Venècia, la mostra romandrà oberta entre el 29 d'agost i el 25 de novembre d'enguany.

L'únic representant de Catalunya, l'arquitecte Josep Lluís Mateo, ha seleccionat quatre de les seves obres més significatives per a l'exposició. Els edificis escollits per Mateo són, a més de la nova seu de la Filmoteca de Catalunya, la restauració d'una masia a la Garrotxa, un bloc d'habitatges a Borneo i les oficines de l'asseguradora PGGM a Holanda. L'objectiu del arquitecte és mostrar com el seus edificis estan compromesos amb l'ecologia i amb el terreny i l'entorn on s'ubiquen, en la línia del tema central de la Biennal, Common Ground.

La Biennal d'Arquitectura de Venècia se celebra des de l'any 1980, després que el pes de l'arquitectura en la Biennal d'Art s'anés incrementant amb força des de mitjans dels anys 70. En l'actualitat, s'alterna amb la d'Art i comparteixen estructura i espais d'exposició. El comissari per a l’edició del 2012 és el prestigiós arquitecte David Chipperfield.