Els Joves Programadors Moving Cinema arriben a la Filmoteca

Imatge
09/01/2019
Des del mes d’octubre de 2018, catorze joves d’entre 16 i 20 anys tenen la responsabilitat d’escollir els films que formaran part de la programació d’una sessió mensual a la Filmoteca entre el gener i el maig del 2019.

A més d’incorporar-se com a part de la programació regular de la Filmoteca, els films aniran acompanyats d’una presentació prèvia i d’un diàleg amb el públic assistent conduït pels mateixos Joves Programadors i en què, sempre que sigui possible, també participaran professionals del món del cinema vinculats amb la pel·lícula.

Dissenyar una programació de cinema implica veure films amb atenció, conèixer les obres dels cineastes, establir relacions amb altres films i pensar la millor manera de projectar una pel·lícula per a una audiència: les maneres d’acompanyar-la, de comunicar-la, per afavorir-ne la descoberta i l’apreciació.

Desenvolupant aquests processos, els Joves Programadors estableixen un vincle molt especial amb el cinema que veuen i programen, i el transmeten a altres joves. Les reunions dels Joves Programadors tenen lloc setmanalment i volen ser un aprenentatge del procés de creació d’una programació.

Aquestes sessions de treball, necessàries per dissenyar la programació de Moving Cinema, estan conduïdes per A Bao A Qu amb el suport de la Filmoteca. Moving Cinema és un projecte cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa i vol acostar el cinema i les pel·lícules d’autor als joves, alhora que els ofereix la possibilitat d’experimentar la feina que es desenvolupa en una filmoteca des de dins.

El programa, que també facilita la creació de nous públics, pretén estimular l’interès dels joves en el cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial.

A continuació anirem acutalitzant les sessions que vagin escollint aquests Joves Programadors:

25.01.2019 - 18.30h - Cravan vs Cravan (Isaki Lacuesta, 2002)

22.02.2019 - 18.30h - Sans toi ni loi (Agnès Varda, 1985)

26.04.2019 - 18.30h - Un violent désir de bonheur (Clément Schneider, 2018).

31.05.2019 - 18.30h - Carla Simón: exploracions de la memòria

 

amb la col·laboració de: