Esteve Riambau, director de la Filmoteca, parla de l’Escola de Barcelona i la "nouvelle vague" a la Universitat de Tours

Imatge
25/01/2017

Es projectarà “Dante no es únicamente severo” amb presentació d'Esteve Riambau, en el marc del col•loqui internacional “Penser la modernité avec le cinéma et la littérature”.

La Universitat François-Rabelais de Tours (França) organitza el 26 i 27 de gener el col·loqui internacional “Pense la modernité avec le cinéma et la littérature” que comptarà amb la participació d’experts internacionals que debatran sobre les relaciones del cinema i la literatura, es celebraran diverses conferències, presentacions de llibres i projeccions de cinema.

El dijous 26 de gener, a les 10.00h, Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, oferirà una conferència sota el  títol L’école de Barcelona: una Nouvelle Vague en Catalogne? L’Escola de Barcelona: una nouvelle vague a Catalunya, conferència que presentarà el director de l’UFR Lettres et Langues, Alexis Chommeloux.  A les 17.00h, Riambau presentarà, abans de la seva projecció, el film Dante no es únicamente severo (Joaquim Jordà i Jacinto Esteve, 1967), un dels llargmetratges més representatius de l’Escola de Barcelona, una reflexió impecable sobre la societat del moment i la buidor de les paraules. El film, restaurat pel 2CR de la Filmoteca està inclòs en la col·lecció “Bàsics del cinema català”, editat amb l’objectiu de difondre alguns dels títols més representatius de la filmografia catalana.

El col·loqui internacional proposa una reflexió sobre la modernitat cinematogràfica i els seus lligams amb la literatura. Al llarg de dues jornades; la primera els experts s’interrogaran sobre les relacions entre el cinema francès i espagnol dels anys seixanta amb la crítica del món modern feta per la Nouvelle Vague. la segona jornada explorarà les relacions que s’estableixen entre el cinema, les sèries de televisió i la literatura a partir de la gest creatiu.