Estrena del documental ‘Brossa, la insurrecció poètica’

Imatge
22/02/2019

El proper dijous 28 de febrer a les 18.30 h, la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya acollirà l’estrena del documental "Brossa, la insurrecció poètica", dirigit per Sergi Guix i Eduard Miguel, una producció de Zeba Produccions amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, Televisió de Catalunya, l’ICEC i la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Brossa, la insurrecció poètica fa un recorregut artístic i biogràfic per la figura del poeta Joan Brossa. Des dels seus inicis en el món de la literatura a través de la coneixença de J.V. Foix fins a la influència i mestratge que ha tingut en l’àmbit artístic a través d’experiències avantguardistes cabdals com la revista Dau al Set. La projecció forma part del cicle ‘Instantànies brossianes’ i actua com estrena pública del documental que s'emetrà el dia 2 a l'espai El documental del Canal 33. Poeta lliure i total, també va escriure més de tres-centes cinquanta obres teatrals i encara avui la seva poesia visual i objectual és reconeguda internacionalment.

Per dibuixar un perfil ampli i divers de l’artista, el documental incorpora els testimonis de moltes persones properes a Brossa, com ara el director de teatre Hermann Bonnín; el mag i director de l’Escenari Brossa Jesús Julve ‘Hausson’; l’actriu Núria Candela; els escriptors Jordi Coca i Pere Gimferrer; els historiadors de l’art Victòria Combalia i Daniel Giralt-Miracle; el poeta Carles Rebassa; els directors de cinema Pere Portabella i Albert Serra; el compositor Josep Maria Mestres Quadreny; el periodista Lluís Permanyer, o els components del grup cabosanroque Laia Torrents i Roger Aixut, autors també de la música de Brossa, la insurrecció poètica.

La presentació i el col·loqui posterior de Brossa, la insurrecció poètica, dijous 28 de febrer a les 18.30 h a la Sala Laya de la Filmoteca, comptaran amb la presència dels seus directors, Sergi Guix i Eduard Miguel, el president de la Fundació Brossa, Vicenç Altaió, el comissari de l’Any Brossa, Manuel Guerrero, i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.

 

amb la col·laboració de: