Fernando Merinero presenta la seva trilogia 'Las 1001 novias'

Imatge
02/10/2018
Una obra "viva" del cineasta més inclassificable

Divendres 5 d'octubre, a les 19.00 h, el guionista, director i productor Fernando Merinero presenta el seu film 'Capturar', la primera part de la trilogia 'Las 1001 novias', un autoretrat quasi narcisista del personatge que, a través d'una mena de viatge per espais i moments de la seva vida, constitueix un exemple fresc d'un cinema viu, ple d'humor i ironia.

Merinero (Madrid, 1958) compacta, en aquesta trilogia -que conformen, a més de l'esmentada Capturar, els llargmetratges Alumbrar i Cortar, que projectem l'endemà-  una mena d'exhibició quasi suïcida de la seva pròpia vida, en una mena de teràpia sentimental en què, agitant i manipulant un còctel d'emocions, aconsegueix atrapar amb la seva càmera la seva pròpia intimitat i la de les nombroses exnòvies que desfilen pel davant de la càmera.

A mig camí entre el documental i la ficció, les tres pel·lícules mostren un veritable ventall de punts de vista femenins sobre l'amor, el desig, la maternitat i el pas del temps, cadascuna partint des d'un eix particular: Capturar té un to humorístic; Alumbrar és més agredolça i Cortar, més poètica. Totes, però, comparteixen certs elements: egocentrisme, ficció, realitat, exorcisme, cinema i vida es barregen en aquest documental en tres parts.

Projectem Capturar, la primera part de la trilogia, el divendres 5 d'octubre a les 19.00 h, precedida d'una presentació del director i guionista, que després del passi del film també intervindrà en un col·loqui amb el públic. L'endemà, dissabte 6, els espectadors interessats poden gaudir de la segona i la tercera part de Las 1001 novias de manera consecutiva: a les 20.45 h, a la sala Laya, projectem Alumbrar, i a les 22.15, a la sala Chomón, Cortar