Gene Kelly: textos escollits

Imatge
20/08/2012

L'actor, ballarí i coreògraf Gene Kelly ocupa gran part de la nostra programació aquest mes d'agost. Commemorem el centenari del seu naixement amb un cicle que inclou una bona mostra de les seves pel·lícules, tant davant de les càmeres com darrere d'aquestes.

Per complementar el cicle Gene Kelly: felicitat i nostàlgia,hem elaborat el dossier Gene Kelly: textos escollitsque recull alguns dels milers de textos que revistes de tot el món han dedicat a Kelly, i que estan disponibles a la Biblioteca del Cinema.

Aquest material -una versió actualitzada dels anteriors programes monogràfics- s'estructura en dos parts: d'una banda, inclou una breu biografia del ballarí amb un llistat d'alguns dels llibres i articles més importants que se li han dedicat. De l'altra, ressegueix els dotze títols programats al cicle i elabora un recull de tots els recursos -bibliogràfics, hemerogràfics i videogràfics- disponibles a la Biblioteca del Cinema per a qui vulgui ampliar la informació.

Gene Kelly: textos escollits és el primer dossier elaborat per la Filmoteca de Catalunya per complementar un dels cicles destacats de la programació. Aquests dossiers, que tindran una periodicitat mensual,  romandran penjats al web i pretenen donar a conèixer el fons documental de la Biblioteca del Cinema i oferir als usuaris interessats un conjunt de recursos que es poden consultar fàcilment a la seu del Raval.

Imatges