'Hitchcock/Truffaut' s'estrena a 'Vicis de Filmoteca'

Imatge
01/02/2016
Dijous 4 de febrer, a les 20.00 h

Dijous 4 de febrer, a les 20.00 h, l'espai radiofònic de Javier Tolentino a la FIlmoteca, 'Vicis de Filmoteca', estrena un documental que hauria de ser obligatori a totes les escoles de cinema, i que tot bon affecionat al cinema hauria de veure: 'Hitchcock/Truffaut' (Kent Jones, 2015).

El documental arriba a les nostres pantalles després d'haver-se vist per primer cop a la darrera edició del festival de Cannes. L'estrena a la Filmoteca de Catalunya s'insereix dins el programa radiofònic de Javier Tolentino, i servirà també per obrir el cicle Hitchcock britànic, les projeccions del qual s'inicien divendres 5 amb The Lodger / L'hoste (Alfred Hitchcock, 1926).

Mig segle després de la publicació d'El cinema segons Hitchcock, de François Truffaut (al seu torn sorgit d'una setmana llarga de converses entre els dos creadors), el cineasta Kent Jones convida alguns dels millors directors de l'actualitat a compartir les seves reflexions sobre el mestre del suspens britànic. Veure el film equival, d'alguna manera, a una classe de cinema de la mà d'alguns dels seus millors mestres.

El programa de Tolentino, El séptimo vicio, també inclou aquest dijous entrevistes al cineasta català Albert Serra i a l'escriptor de novel·la negra Carlos Zanón, així com l'actuació musical en directe de la banda Temible, que és a punt de llançar el seu primer disc.

Dijous, us convidem a una cita amb el millor cinema.