La Filmoteca aposta pel festival de curtmetratges Future Shorts

Imatge
04/10/2012
Sala Laya, divendres 5 d’octubre a les 21.30

Future Shorts, impulsat pel col•lectiu Piovra, arrenca a la Filmoteca de Catalunya. La primera sessió tindrà lloc el divendres 5 d'octubre.

Future Shorts és una mostra internacional de curtmetratges que va néixer l’any 2003 i que actualment té presència a més de 140 ciutats de 55 països d’arreu del món.

 El divendres 5 d’octubre, a les 21.30, tindrà lloc la sessió inaugural que inclou la projecció de set curtmetratges de gran qualitat, guanyadors de diversos premis a festivals de prestigi d’arreu del món com Cannes, Bafta, Sundance, Fipresci, Oscar i la Berlinale, entre altres. La selecció inclou l’obra de cineastes de referència:  Spike Jonze, Wong Kar Wai, Wes Anderson o Jean Luc Goddard, així com  de joves directors.  Aquesta sessió també es podrà veure el diumenge 7 d’octubre, a les 19.00, a la Sala Chomón.  Les dues sessions del mes d’octubre són només un primer tast d’un certamen que tindrà una periodicitat trimestral. Els títols programats són els següents:  

Street Vendor Cinema / Cine de calle, Clarissa Knoll, 2011. Int.: Maurício de Barros. Brasil. VOSE. 15’. Un productor de curtmetratges armat amb una petita càmera digital convida els qui passegen per un dels carrers més comercials de São Paulo a participar en les seves produccions. El resultat és una extraordinària barreja de gèneres, des d’un film de samurais a un melodrama familiar.

We’ll become oil /Nos convertiremos en petróleo, MIhai Grecu, 2011. Romania. VOSE. 6’. Guanyador del festival de Cinema de Tampere, aquest documental experimental s’inspira en el vessament de petroli que es va produir al Golf de Mèxic l’any 2010 i descriu els efectes dels conflictes en els territoris on hi ha manca d’aigua.

Notes on Biology /Apuntes de biología. Will Madden, 2011. EUA. VOSE. 6’. Un curt en stop-motion que captura les imatges que sorgeixen de la imaginació d’un estudiant en una avorrida classe de biologia. El film va rebre el premi al millor curtmetratge al festival SXSW (South by South West) d’Austin de l’any 2011.

Guest /Invitada. Ga Eun-Yoon, 2011. Int.: Jung Yeonjoo, Lee Jiwoo, Song Yerim, Baek Byungchul. Corea del Sud. VOSE. 6’. Una adolescent enfadada amb el seu pare es presenta a casa de l’amant del seu progenitor per conèixer els seus dos fills. Segurament inspirat en Breathless, de Yang Ikjune, aquest film signat per una estudiant de cinema a la Universitat Nacional de Corea va rebre el Grand Prix internacional al festival de Clermont-Ferrand.

A Morning Stroll/Un paseo matinal. Grant Orchard, 2012. Gran Bretanya. VOSE. 7’. Creat per l’estudi Aka (Jojo in the Stars, entre d’altres), aquest curt de Grant Orchard és la història de la trobada entre un habitant de Nova York i un pollastre. Amb quasi cent anys d’història explicats en tres actes, aquest curt d’animació ha rebut un premi BAFTA i un premi del Jurat al festival de Sundance. A més, va rebre una nominació per a l’Oscar en la seva categoria.

Tumult/ Tumulto. John Barrington, 2011. Int.: Jean-Marc Chautems, Eileen Dunwoodie, Hísli örn Garoarsson, Howard Lee. Gran Bretanya. VOSE 13’. Una tribu de guerrers nòrdics avança penosament per una terra erma després de la batalla. El seu cap, ferit i desagnat, està a punt de traspassar el poder al seu fill. Però s’acosta un altre exèrcit...

Fireworks/Fuegos artificiales. Victor Hugo Duran, 2011. Int.: Roger Cruz, Alberto Castañeda, Irene Sorto, Azucena Benítez, Edgar Vanegas, Julio Durand. EUA. VOSE 11’. Per als infants de Los Angeles, el 4 de juliol és sinònim de focs artificials. Amb el teló de fons de les vacances al sud de la ciutat, Fireworks és la història de dos nois adolescents que volen impressionar un grup de noies.