La Filmoteca celebra el bon moment del cinema brasiler contemporani

Imatge
30/03/2016
El director Vicente Ferraz presentarà A Estrada 47 el diumenge 3 d’abril

La Filmoteca de Catalunya programa, del 2 al 15 d’abril i en col·laboració amb Novocine, l’Ambaixada de Brasil i la Fundación Cultural Hispano Brasileña, la mostra Brasil, visions contemporànies, una ocasió per conèixer el bon moment que viu el cinema brasiler actual, que gaudeix d’inversions, creixement de públic i reconeixement internacional. Projectarem cinc films inèdits a les nostres pantalles i rebrem la visita del director brasiler Vicente Ferraz.

Inaugura el cicle,  el dissabte 2 d’abril a les 21:30 h, el director Marcelo Galvão, que ens emocionarà amb la història d'A despedida (2014), un film sobre el seu avi, que amb 92 anys s’acomiada de la seva amant cinquanta-cinc anys més jove. El director acumula més de 50 premis nacionals i internacionals.  El diumenge 3 i el dijous 14 (1900 h i 18.30 h, respectivament) projectem A Estrada 47 (2013),  que recull l’experiència real d’un esquadró de la Força Expedicionària Brasilera (FEB) enviat als Apenins, durant la Segona Guerra Mundial,  per desactivar un camp de mines. Brasil va participar al conflicte al costat dels aliats, però els seus soldats tenien escassa formació i no estaven acostumats al clima muntanyós i fred de la zona on se’ls va destinar. El director Vicente Ferraz presentarà aquest “film de pau; no és una cinta de guerra sinó que transcorre a la guerra i parla de la trobada de persones en una situació límit” el diumenge.

Com no podia ser d’una altra manera tractant-se de Brasil, la música tindrà també el seu lloc en aquest cicle, concretament en la sessió del dimarts 5, a les 21.30 h, amb Tim Maia (2014), un biopic de Mauro Lima que recorre la vida de Tim Maia, el pare del soul brasiler, des de la seva infantesa a Rio fins a la seva mort prematura. La música d’aquest artista transgressor i sarcàstic que va pagar un alt preu per la seva llibertat és sinònim Casa Grande (Felipe Barboza, 2014)d’alegria i idil·li amorós.

Un altre dels títols inclosos en aquesta mostra és Getúlio (2014) –que projectarem el dimecres 6 i dimecres 13 a les 21.30 h–, un documental que mostra la crisi política que va dur al suïcidi el president de la República del Brasil, Getúlio Vargas, després de ser acusat d’ordenar l’assassinat de Carlos Lacerda, periodista i propietari d’un diari de l’oposició. El dijous 7 i divendres 15 a les 21.30 h coneixerem la història d'un adolescent de classe alta de Río de Janeiro que descobreix altres esferes socials després que la seva família entra en bancarrota a Casa Grande (2014), film de Fellipe Barbosa amb punts autobiogràfics.