La Filmoteca de Catalunya acull una reunió de filmoteques espanyoles

Imatge
15/02/2017
30 experts provinents de 13 institucions intercanviaran les seves experiències a la seu del Raval

Els propers 20 i 21 de febrer, en el marc de la commemoració dels 5 anys al Raval, la Filmoteca de Catalunya organitza unes jornades de treball amb les filmoteques espanyoles amb l’objectiu d’intercanviar experiències, enfortir les relacions de col·laboració mútua i formular futurs projectes compartits.

Hi participaran representants de Filmoteca Española, Filmoteca de Valencia, Filmoteca Vasca, Filmoteca de Extremadura, Filmoteca de Murcia, Filmoteca de Albacete, Filmoteca Canaria, Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, Filmoteca de Navarra, Filmoteca de Galicia, Filmoteca de Andalucía, Filmoteca de Castilla y León i, òbviament, de la  Filmoteca de Catalunya.

Les jornades s’han estructurat en tres blocs. El dilluns 20 de febrer tindran lloc dues sessions de treball: al matí, Antoni Espadas, cap de Documentació de la Filmoteca de Catalunya, moderarà el debat Reptes de la gestió de la documentació no fílmica, amb èmfasi en el pas de l’analògic al digital, la digitalització en biblioteconomia, la gestió i l’accés remot a les col·leccions, i portals de recursos cinematògrafics, entre d’altres.

A continuació, Octavi Martí, subdirector de la Filmoteca de Catalunya, i Ana Camps, responsable dels Serveis Educatius, moderaran el debat Programació i Serveis Educatius, en què  els diversos representants de les filmoteques espanyoles abordaran els formats de projecció, la gestió de còpies, drets i subtítols, els criteris de programació i vies de col·laboració, i l’enfocament i objectius de les activitats pedagògiques dels serveis educatius d’una Filmoteca.    

Aquell mateix dia, els ponents assistiran a la festa commemorativa dels 5 anys de la Filmoteca de Catalunya, on es projectaran materials inèdits de Lumière, Méliès, Pathè Fréres i Laya Films procedents del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya. A continuació, els assistents a les reunions faran una visita guiada a l’exposició Can Pistoles. Les façanes del Capitol (1936-1989).

El dimarts 21, els representants de les filmoteques tindran l’oportunitat de visitar el Centre de Conservació i Restauració de Terrassa, on Mariona Bruzzo, la seva responsable, moderarà un debat sobre les entregues obligatòries i els dipòsits legals del cinema contemporani, futurs projectes compartits en el repte de la conservació digital i vies de comunicació entre centres. Aquella tarda, a partir de les 17 .00 h, la seu del Raval comptarà amb la presència de Carlos Saura i Robert Guédiguian, per presentar Iberia  i Une histoire de fou, respectvament, així com un homenatge al mestre Joan Pineda, que acompayarà al piano una còpia restaurada d’El fantasma de la òpera.