La Filmoteca dóna suport al projecte Raval: Scan and Dance!

Imatge
17/07/2012

Una nova activitat posa de manifest la voluntat de la Filmoteca de participar en la vida cultural del Raval. A les portes de la nostra seu, a la Plaça Salvador Seguí, el grup Sher e Punjab va gravar un dels balls més emblemàtics de la cultura Bhangra.

El dimecres 11 de juliol la Filmoteca va inaugurar l’exposició i el cicle cinematogràfic El Raval al Raval. Imatges d’un barri” com a homenatge al barri que l’acull. Ara, una nova activitat posa de manifest la voluntat de la Filmoteca de participar en la vida cultural del Raval. A les portes de la Filmoteca, el grup Sher e Punjab va gravar un dels balls més emblemàtics de la cultura Bhangra.

Conjuntament amb altres institucions culturals i socials, la Filmoteca dóna suport al projecte Raval: Scan and Dance!, ideat per Olga Sasplugas i Mar Cordobés. Es tracta d’un projecte multidisciplinari que sorgeix de la intersecció entre la dansa, la immigració i les noves tecnologies amb l’objectiu de difondre les diferents comunitats que cohabiten al barri,  plasmant la seva identitat a través de la dansa en espais culturals emblemàtics amb seu al Raval.

El projecte compta amb un ajut de l'Obra Social de La Caixa i s'emmarca dins dels projectes culturals amb impacte social.  CODIFICAT compta amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i l'Escola Primària de Drassanes, el Museu Marítim de Barcelona, el CCCB, el Macba i el Centre d'Art Sta. Mònica, entre d’altres.

Amb la sensibilitat de destacar el caràcter multiètnic del Raval i la voluntat de donar visibilitat a les diferents cultures que conviuen als seus carrers, les creadores d'aquest projecte han estimulat les diverses comunitats que habiten a l'heterogeni barri a crear petites mostres escèniques, de música i/o dansa, que reflecteixin la idiosincràsia de la cultura de la qual provenen. 

Aquestes petites mostres artístiques, gravades en diferents espais públics del Raval, es poden veure en codis QR (sistema per emmagatzemar informació en un codi de barres bidimensional) penjats "in situ", en 14 localitzacions diferents del barri del Raval. Els codis poden ser escanejats amb qualsevol Smartphone, permetent així gaudir del vídeo que es va gravar en aquesta localització.

Els diferents vídeos estan geolocalizats en un Google Maps del barri del Raval a la pàgina web del projecte: www.Codificat.com, perquè l'usuari pugui fer un viatge emocional a través de pàgina pels diferents patrons ètnics que conformen un barri tan eclèctic.

On es pot visualitzar el projecte?

1-A 14 localitzacions diferents del barri del Raval, on s’hi trobarà un codi QR penjat en un cartell amb el títol Raval Scan & Dance!  Necessitats tècniques: Smartphone i una connexió a Internet. Instruccions: baixar-se l'App I-nigma (lector de codis QR), o similar, escanejar el codi, gaudir de l'espectacle!

2-A traves de la pàgina web: codificat.com

Imatges