La Filmoteca projectarà ‘Sameblod’, Premi LUX del Parlament Europeu 2017

Imatge
14/11/2017
També es projectaran ‘120 battements par minute’ i ‘Western’, finalistes de l'onzena edició d'aquest premi

En la sessió plenària del Parlament Europeu a Estrasburg d’avui, 14 de novembre, el president de l’Eurocambra Antonio Tajani ha anunciat que la guanyadora del Premi LUX ha estat la coproducció sueca-noruega-danesa "Sameblod", d’Amanda Kernell.

Aquest film es podrà veure a la Filmoteca, juntament amb les dues pel·lícules finalistes de l'important guardó comunitari, 120 battements par minute i Western, en les properes Jornades LUX de Cinema, organitzades en col·laboració amb l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, els propers dies 28, 29 i 30 de novembre a les 20 hores a la Sala Chomón. Totes les sessions tindran caràcter gratuït.

La Filmoteca s'afegeix així, un any més, a la iniciativa del Parlament Europeu gràcies a la qual el film guanyador i els dos finalistes del guardó es projecten, en sessions gratuïtes, en sales de cinquanta ciutats de la Unió Europea, subtitulats a les 24 llengües oficials dels 28 estats membres.

La guanyadora del premi LUX d’enguany, la coproducció sueca-noruega-danesa Sameblod, és l’opera prima de la directora sueca Amanda Kernell, i explica la història d’una criadora de rens lapona de 14 anys que somia amb una vida diferent. Abandona la seva comunitat i ha de fer front a tota mena d’obstacles i actituds racistes a la Suècia dels anys trenta, a més de sacrificar els vincles amb la seva família i la seva cultura. Una història fascinant sobre la identitat en un context històric dur que ha seduït festivals d’arreu del món.