La Filmoteca publica "Antonio Chavarrías. El cineasta de l’ombra"

Imatge
12/12/2012

Antonio Chavarrías és el darrer home de cinema retratat a la col·lecció "Cineastes", iniciada l'any 2005.

El cineasta de l’ombra , de la directora i guionista de cinema Elisabet Cabeza, recull la biografia i l’anàlisi del conjunt de l’obra cinematogràfica d’aquest director, guionista i productor de cinema català. Amb aquesta publicació, la col·lecció Cineastes, que la Filmoteca de Catalunya va iniciar l’any 2005, arriba al seu dissetè volum. Podeu consultar tota la col·lecció a Publicacions  dins d'aquesta mateixa web.

La presentació, que comptarà amb la participació d’Antonio Chavarrías i Elisabet Cabeza, es completa amb la projecció de la pel·lícula Volverás (2002), nominada als Goya en la categoria de millor guió adaptat i guardonada amb el premi a la millor direcció al Festival de Mar del Plata (2003).

Antonio Chavarrías
Nascut a L’Hospitalet de Llobregat l’any 1956., Chavarrías és guionista, productor i director cinematogràfic. Entre els títols de més relleu en la seva trajectòria destaquen Manila (1991); Susanna (1996), Las vidas de Celia (2006) i Dictado ( 2012).

 El 1990 va fundar Oberon Cinematogràfica, que ha produït diversos llargmetratges d’altres directors com El árbol de las cerezas i Pau i el seu germà  (Marc Recha, 1998 i 2000);  Madeinusa (2006), de Claudia Llosa i  En la mente del asesino (2002), de Agustí Villaronga.  Totes aquestes pel·lícules han assolit un gran reconeixement internacional i han estat projectades i premiades a Cannes, Sant Sebastià, Sundance o Rotterdam.

Com diu l’autora del llibre: "Antonio Chavarrías ha tingut sempre la quotidianitat en el punt de mira, encara que la seva filmografia vagi de la mà de morts poc accidentals i crims més propis del cinema negre. Director inquiet, Chavarrías estrena pel·lícula pensant ja en la següent i ho compagina amb una intensa activitat com a productor que deixa oberta la porta d’aquest llibre a unes quantes pàgines més."

 

Imatges