La Filmoteca se suma a la concessió del Premi Internacional Catalunya a Costa-Gavras amb un diàleg públic amb el cineasta

Imatge
05/07/2017
El dimarts 18 de juliol, de 16.30 h a 18.00 h

El President del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest matí la concessió del XXIX Premi Internacional Catalunya al cineasta Costa-Gavras, actual president de la Cinémathèque Française, per "la qualitat de la seva extensa i intensa filmografia, la seva mirada crítica amb el món i el seu compromís social".

Costa-Gavras, actual president de la Cinémathèque Française, és el primer cineasta a rebre aquesta distinció, que recollirà en persona el dia 17 de juliol. L'endemà, dimarts 18 de juliol, la Filmoteca se suma al reconeixement a l'autor de films com Z, Missing, L'aveu i Le capital amb un diàleg obert al públic en què el cineasta conversarà sobre les implicacions polítiques i socials de la seva obra.

L'acte, que tindrà lloc a la sala Laya entre les 16.30 h i les 18.00 h, porta per títol Cinema, història, política. Un diàleg amb Costa-Gavras i consistirà en una conversa entre el realitzador de films com ZMissing o El capital i Esteve Riambau, autor d'un llibre sobre la seva obra i director de la Filmoteca de Catalunya.

Aquest acte de reconeixement a Costa-Gavras a la Filmoteca s'afegeix a la intensa relació mantinguda amb el cineasta al llarg dels anys. El 2012, la institució  ja va programar una retrospectiva completa del cineastaen el marc de la qual Costa-Gavras va estrenar el seu film Eden a l’Ouest. A banda, la Filmoteca de Catalunya ha desenvolupat diversos projectes de col·laboració amb la Cinémathèque Française, que presideix el guardonat.

Sessió extraordinària i gratuïta.

ENTRADES EXHAURIDES!!!

Avís: si en el darrer mom,ent s'allibera alguna reserva, les entrades sobrants d'aquestes reserves no recollides es lliuraran per estricte ordre d'arribada del públic.