La Filmoteca se suma a l’“Epicentre Brossa”

Imatge
08/09/2017

Aquest mes de setembre, la Filmoteca se suma a l’Epicentre Brossa, l’ambiciós programa d’activitats culturals a l’entorn de la figura del poeta i artista plàstic encapçalat pel Teatre Nacional de Catalunya i el MACBA sota la coordinació de la Fundació Joan Brossa.

El programa, titulat Epicentre patrimonial Brossa, variacions i varietats, contempla diverses iniciatives –espectacles, tallers, projeccions i exposicions, entre d’altres– destinades a reivindicar el profund llegat de Brossa en la cultura contemporània de Catalunya.

La Filmoteca forma part, així, de la desena d’institucions culturals catalanes implicades en aquest esdeveniment que anticipa l’Any Brossa, que el 2019 commemorarà el centenari del naixement del poeta, un cinèfil empedreït Hellzapoppin (H.C. Potter, 1941)habitual de la nostra sala quan la Filmoteca era a la Travessera de Gràcia. De fet, l’única butaca vermella de la sala Chomón constitueix un homenatge permanent, en forma de poema visual, al Brossa espectador que al llarg de molts anys visitava la nostra seu cada dia i seia sempre a la mateixa butaca.

Aquest setembre, el renovat homenatge a Brossa es concreta en dues sessions previstes per a dijous 14 i el divendres 15 de setembre. El dia 14, a les 18.30 h, projectem Hellzapoppin (H.C. Potter, 1941), una comèdia delirant que es comptava entre els films predilectes del poeta, i el divendres 15 recuperem, a les 19.00 h, Brossa. Calaix de sastre, el muntatge elaborat per Joan M. Minguet i Fèlix Fanés a partir de les paraules de Joan Brossa a la revista Arc Voltaic de 1979, en què explicava les imatges o seqüències cinematogràfiques que l’havien marcat.