‘La gran il·lusió’, al complet i en pantalla gran

Imatge
29/03/2019
La Filmoteca ofereix els set capítols de la sèrie sobre la història del cinema català que va coproduir amb TV3 en tres sessions, els dies 2, 3 i 4 d’abril

Les sessions seran gratuïtes i comptaran amb la presència dels responsables de la docusèrie, els directors Àlex Gorina i Esteve Riambau i la realitzadora Mai Balaguer

La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català explica, per primera vegada, la Gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des dels inicis l’any 1896 fins la dècada dels 50. El programa mostra l’aventura d’un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius prioritzant les experiències humanes abans que l’opinió dels experts: la sèrie dona veu als testimonis i protagonistes d’aquesta història.

La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català és una producció de TV3 i l’ICEC-Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració d’EGEDA i Costa Est Audiovisuals, dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer.

L’estrena de La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català a televisió, el 7 de gener, va ser líder d’audiència a Catalunya. El primer capítol, “I la llum es va fer”, el van seguir 501.000 espectadors i va obtenir una quota del 18,1%. L’espai va ser líder destacat de la seva franja, i va superar de 5,1 punts el segon classificat. Les emissions dels capítols posteriors van continuar tenint una acceptació molt notable, i la mitjana d’audiència dels 7 episodis ha estat de 257.000 espectadors, amb una quota de l’11,1%.

Ara que ja ha acabat la seva emissió televisiva, el programa es pot recuperar al servei online de consum sota demanda de TV3, però pensem que ha arribat el moment de poder gaudir-ne en pantalla gran.

Per això, els propers dimarts 2, dimecres 3 i dijous 4 d’abril a les 18.30 h a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya es projectaran els set capítols, de manera gratuïta, en tres sessions que comptaran amb la presentació dels seus màxims responsables: Àlex Gorina, Esteve Riambau i Mai Balaguer.