La presidenta de “Abuelas de Plaza de Mayo” participarà en l’estrena de "Verdades verdaderas, la verdad de Estela"

Imatge
19/04/2012

La pel·lícula s’inspira en la trajectòria vital d’Estela Barnes de Carlotto, presidenta de l’associació “Abuelas de Plaza de Mayo”, el col·lectiu de mares i àvies argentines que van aconseguir recuperar la identitat de centenars de nens i nenes que van ser adoptats de forma il·legal durant la darrera dictadura militar argentina (1976-1983).

La Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb Casa Amèrica Catalunya estrena el film Verdades verdaderas, la vida de Estela (Nicolás Gil Lavedra, 2011). La pel·lícula s’inspira en la trajectòria vital d’Estela Barnes de Carlotto, presidenta de l’associació “Abuelas de Plaza de Mayo”, col·lectiu de mares i àvies argentines que van aconseguir recuperar la identitat de centenars de nens i nenes que van ser adoptats de forma il·legal durant la darrera dictadura militar argentina (1976-1983). La sessió, tindrà lloc el dimarts 24 d’abril, a les 20:00 hores, a la Sala Chomón. Comptarem amb la participació d’Estela Barnes de Carlotto, el director del film Nicolás Gil Lavedra, Antoni Traveria, director de la Casa Amèrica-Catalunya i Octavi Martí, director adjunt de la Filmoteca de Catalunya.

Estela Barnes de Carlotto va nèixer a Buenos Aires l’any 1930. Dedicada a l’ensenyament durant 28 anys, el 1977 la seva filla Laura, embarassada de tres mesos, va ser segrestada, i assassinada un any després. Aquell mateix 1978 s’incorpora a l’associació “Abuelas de Plaza de Mayo”: el seu nét esta desaparegut fins al dia d’avui. L’associació, amb seu a l’Argentina, és una organització que lluita pels drets humans a l’’Argentina amb l’objectiu de restituir i localitzar tots els infants segrestats durant la dictadura militar. Fins al 2011 l’associació ha recuperat 103 néts i ha estat nominada en dues ocasions al Premi Nobel de la Pau. L’any 2011 van rebre el premi Félix Houphouët-Boigny, que atorga la UNESCO pel seu treball en el camp dels Drets Humans.