La primatòloga Jane Goodall presenta el documental “El viatge de Jane” a la Filmoteca de Catalunya i rep el premi Sol d’Or

Imatge
13/07/2015
L’acte tindrà lloc el diumenge 26 de juliol a les 19.00 a la sala Chomón

La primatòloga Jane Goodall, Premi Internacional Catalunya d’enguany, serà a la Filmoteca de Catalunya el diumenge 26 de juliol, a les 19.00 h, per rebre el premi Sol d’Or i presentar un documental sobre la seva vida.

A l’acte de diumenge 26 de juliol a la Filmoteca, organitzat amb la col·laboració del Festival Internacional de Cine de Medi Ambient de Barcelona (FiCMA) i l’Institut Jane Goodall, amb seu a Barcelona, hi participaran la mateixa Jane Goodall; Claudio Lauria, president del FiCMA, i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

L’acte  començarà amb el lliurament del premi Sol d’Or que atorga el FiCMA a persones o entitats que destaquen per la seva tasca de sensibilització i conscienciació sobre el respecte al medi ambient i els drets humans. Ha estat guardonats amb aquest premi diferents personalitats, entre les quals cal destacar els actors Martin Sheen i Daryl Hannah, la Fundació Cousteau, Green Cross International, Greenpeace International i Steve Macurry...

Jane's JourneyA continuació es presentarà i projectarà el documental Jane’s Journey El viatge de Jane (Loranz Knauer, 2010), preseleccionat a l’Oscar 2012. Es tracta d’un documental sobre l’activista i primatòloga anglesa i la seva dedicació a l'estudi del comportament dels ximpanzés a l’Àfrica, així com a educar i promoure estils de vida més sostenibles a tot el planeta. El film ens mostra aquesta dona excepcional amb un ritme pausat que intercala material fílmic privat dels seus anys a Gombe amb testimonis de persones molt properes a ella, com ara el seu fill i, fins i tot, d'estrelles de Hollywood com Angelina Jolie o Pierce Brosnan.

Nascuda a Londres l’any 1934, a 23 anys Jane Goodall va viatjar a Kenia, on va treballar amb l’antropòleg Louis Leakey; l’any 1960 van traslladar-se junts a Gombe, Tanzània, amb l’arriscada missió d’investigar per primera vegada els ximpanzés salvatges, un estudi que inicialment havia de dur-se a terme en sis mesos i  que finalment s’ha perllongat al llarg de la seva vida. Les investigacions de Goodall sobre aquests primats tan propers a l'home han revolucionat la comunitat científica. 

Jane Goodall és doctora en Etologia per la Universitat de Cambridge i Doctora Honoris Causa per més de 45 universitats de tot el món. Al llarg de la seva trajectòria ha estat distingida amb més de 100 premis internacionals: el Premio Príncipe de Asturias de Investigación (2003), la Legió d’Honor de la República de França, Lady de l’Imperi Britànic i, enguany, el Premi Internacional Catalunya atorgat per la Generalitat de Catalunya, que recollirà el dilluns dia 27 de juliol en una cerimònia al Palau de la Generalitat.
 

Avís: 
D
avant la previsible afluència de públic, només es vendran dues entrades per persona.

La taquilla s'obrirà el mateix diumenge 26 de juliol a les 16.00 h.

Com habitualment, els titulars d'un abonament de la Filmoteca de Catalunya poden reservar la seva entrada per mail a filmoteca.informacio@gencat.cat o per telèfon al 93 567 10 70 amb una setmana d'antel·lació.