La UNESCO escull Terrassa com a “Ciutat Creativa del Cinema”

Imatge
02/11/2017
La Filmoteca de Catalunya forma part de la Taula que ha impulsat la candidatura de la ciutat

Des de dimarts, 31 d'octubre, Terrassa ja és "Ciutat Creativa del Cinema" (Creative Cities - Film), un títol que atorga la UNESCO i que fins ara només tenien vuit ciutats més arreu del món. Amb aquesta designació, Terrassa és l’única ciutat de l’estat espanyol que entra a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de l’organisme internacional, cosa que significa un reconeixement important a l’aposta cultural pel sector audiovisual de les institucions, escoles i entitats terrassenques.

A més, l’elecció de Terrassa per formar part del selecte cercle de ‘Ciutats Creatives del Cinema” converteix la ciutat en un referent internacional en l’àmbit cinematogràfic i audiovisual, i obre les portes a noves oportunitats de recerca i desenvolupament de projectes en aquest àmbit.

Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de CatalunyaLa candidatura de Terrassa a la xarxa s’ha gestat, des del passat mes de juny, a través de la Taula Local de l’Audiovisual de la ciutat, de la qual formen part la Filmoteca de Catalunya –que té la seu del Centre de Conservació i Restauració al Parc Audiovisual de la ciutat-, l'Àrea de cultura de l'Ajuntament de Terrassa, la Terrassa Film Office, l’ESCAC (Escola Superior de Cinema de Catalunya), l'IES Santa Eulàlia (Cicle formatiu d’imatge i so), la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa i el Parc Audiovisual de Catalunya. El conjunt d’aquestes institucions constitueixen el teixit sobre el qual s’ha reconegut Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada l'any 2004, va néixer amb l'objectiu de fomentar la cooperació internacional entre ciutats de tot el món per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d'integració social i de vida cultural, i de reconèixer la creativitat dels seus membres en set àmbits: artesania i arts populars, arts digitals, disseny, cinema, gastronomia, literatura i música. Pel que fa al cinema, a partir de les últimes designacions de la UNESCO, formen part de la xarxa les ciutats de Bitola (Macedònia), Bradford i Bristol (al Regne Unit), Busan (Corea del Sud), Galway (Irlanda), Lodz (Polònia), Qingdao (Xina),  Roma (Itàlia), Santos (Brasil), Sidney (Austràlia), Sidney (Australia) i Yamagata (Japó).

Més informació: 
64 Cities Join the UNESCO Creative Cities Network