Les pel·lícules finalistes del Premi Lux 2016, a la Filmoteca

Imatge
16/11/2016
Tres sessions gratuïtes coorganitzades amb l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Un any més, la Filmoteca de Catalunya acull les Jornades LUX de Cinema, amb la projecció de les pel·lícules finalistes del Premi LUX que atorga el Parlament Europeu. En una col·laboració amb l'Oficina del Parlament Europeu, els divendres 18 i 25 de novembre i el 2 de desembre es projectaran respectivament les pel·lícules ‘À peine j'ouvre les yeux', 'Ma vie de courgette' i 'Toni Erdmann'. Les tres sessions són gratuïtes.

La primera projecció, divendres 18 de novembre, comptarà amb una amb una presentació del Premis LUX a càrrec de l’eurodiputat Ernest Maragall (Verds/ALE), el director de l’Antena MEDIA a Catalunya, Àlex Navarro, i el jove ambaixador dels Premis Adrià Guxens.

Les tres pel·lícules candidates al Premi Lux 2016

 

 

 

 

 

 

 

L’anunci de la cinta guanyadora i el lliurament del premi tindrà lloc el 23 de novembre a l’hemicicle del Parlament Europeu a Estrasburg, en una sessió solemne durant la sessió plenària, en presència dels directors de les tres pel·lícules finalistes.

Calendari i informació sobre les pel·lícules

Divendres 18 de novembre, 19.30 h:
À peine j'ouvre les Yeux / Apenas abro los ojos (As I Open My Eyes), de Leyla Bouzid

Divendres 25 de novembre, 19.30 h
Ma vie de courgette / Mi vida de calabacín (My life as a courgette), de Claude Barras:

Divendres 2 de desembre, 19.15 h
Toni Erdmann, de Maren Ade:

Les tres sessions són gratuïtes.

Premis LUX de cinema

Des del 2007, el Parlament Europeu atorga cada any el seu Premi LUX de cinema a pel·lícules que, a través de les seves històries, contribueixen al debat públic europeu, tractant assumptes com la solidaritat, la crisi econòmica, la immigració, la justícia, les llibertats públiques o els drets fonamentals. En la sessió plenària del novembre, a Estrasburg, el president de l'Eurocambra anuncia el nom de la guanyadora i atorga el premi LUX en una sessió solemne. Les pel·lícules que han guanyat el Premi LUX són: Auf der anderen Seite, de Fatih Akin (2007); Le Silence de Lorna, de Pierre i Jean Luc Dardenne (2008); Welcome, de Philippe Lioret (2009); Die Fremde, de Feo Aladag (2010); Les nieges du Kilimandjaro, de Robert Guédiguian (2011); Io sono Li, d'Andrea Segre (2012); The Broken Circle Breakdown, de Felix van Groeningen (2013); Ida, de Pawel Pawlikowski (2014); i Mustang, de Deniz Gamze Ergüven (2015).

En el marc del PREMI LUX DE CINEMA es promou la distribució de les tres pel·lícules finalistes, subtitulant cadascuna d’elles en les 24 llengües oficials de la UE i produint un paquet digital (DCP) per pel·lícula per a cada país. També s’han creat les Jornades LUX de cinema.