Les pel·lícules nominades al Premi del Públic Jove 2017 són ‘Goodbye Berlin’, ‘My Life as a Zucchini’ i ‘The Girl Down Loch Änzi’

23/03/2017

Els films seleccionats com a candidats del Premi del Públic Jove 2017 han estat escollits per un Comitè format per Illia Dyadik (Children KinoFest / Ucraïna), Michael Habauer (Sächsischer Kinder- und Jugendfilmdienst e.V. /Alemanya), Selma Mehadžić (Zagreb Film Festival/Croàcia), Marta Nieto Postigo (Drac Màgic/Catalunya) i Hilde Steenssens (Filemon/Bèlgica).

Els nois i noies –d’entre 12 i 14 anys- que participin en la jornada tindran l’oportunitat de veure les tres pel·lícules nominades, de debatre-les i fer algunes activitats sobre aquestes i de, finalment, votar com a jurat l’escollida com a millor film europeu juvenil del 2017.

L’elecció final –que es retransmetrà en streaming en directe a yaa.europeanfilmawards.eu des d’Erfurt, Alemanya- dependrà dels vots dels 31 jurats nacionals. Aquest mateix web de la Unió Europea ofereix més informació sobre els nominats i les ciutats participants.

Els tres films nominats al Premi del Públic Jove 2017 són:

Goodbye Berlin (Fatih Akin) My Life as a Zucchini (Claude Barras) The Girl Down LochÄnzi (Alice Schmid)
Goodbye Berlin
(Thscick)

Dirigida per: Fatih Akin
Alemanya, Ficció

Mentre la seva mare va a rehabilitació i el seu pare és en un viatge de feina, en Maik passa les seves vacances d'estil sol i avorrit a. De cop es troba un jove rebel, en Tschick.Un immigrant rus marginat, en Tschick decideix robar un cotxe per fugir de Berlín, amb en Maik com a acompanyant. Ambdós emprenen una aventura salvatge. Serà el viatge de la seva vida i un estiu que mai no oblidaran. 

My Life is a Zucchini
(Ma vie de courgette)
Dirigida per: Claude Barras
Suïssa-França, Animació

Courgette (Carbassó) és un àlies intrigant per a un noi de 9 anys. Però la seva història és sorprenentment universal. Després de la mort sobtada de la seva mare, el noi fa un nou amic: una mena de policia, en Raymond, que l'acompanya a la seva nova llar d'acollida. Un lloc estrany, de cops hostil, ple d'altres orfes de la seva edat, en el qual Courgette intenta trobar el seu lloc. Amb l'ajuda de Raymond i els seus nous amics, en Courgette recuperarà la confiança i trobarà el veritable amor i una nova família.

The Girl Down Loch Änzi
(Das mädchen vom Änziloch)
Dirigida per: Alice Schmid
Suïssa, Documental

La Laura, qué té 12 anys, viu en una zona remota a les muntanyes suïsses. És l'única filla d'una família d'agricultors i passa la major part del seu temps sola. Un estiu, s'obsessiona amb les llegendes que ha sentit sobre un congost situat en una zona on ningú no s'atreveix a anar mai. Però aquell estiu arriba a la granja dels seus pares un noi de ciutat. La Laura finalment tindrà un amic amb qui compartir les seves pors i fantasies. I un cop ell hagi marxat, la noia tindrà prou coratge per explorar aquell congost ella sola. El retrat d'una noia subestimada per tots, filmada d'una manera poc sentimental.

A la Filmoteca de Catalunya, l’acte s’organitza amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català i el suport tècnic de Drac Màgic. Totes les activitats previstes tindran lloc a la Filmoteca el diumenge 7 de maig, i la inscripció per participar-hi romandrà oberta fins al 23 d’abril.