Estrenem "The Great Buster", el documental que ret homenatge a Buster Keaton

Imatge
16/04/2019

En el marc de la tercera edició del BCN Film Fest, que se celebra coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Filmoteca de Catalunya projectarà el proper dimecres 24 d’abril a les 20.00 h el documental dirigit per Peter Bogdanovich "The Great Buster", un homenatge a Buster Keaton, una de les figures més brillants, prolífiques i influents de l’època daurada del cinema mut.

Bogdanovich, que com a escriptor cinematogràfic ha dedicat reconegudes monografies a grans cineastes com John Ford, Fritz Lang o Orson Welles, i a alguns dels directors nord-americans més importants en els volums El director es la estrella, ha comptat per a "The Great Buster" amb abundant material restaurat procedent dels arxius de Cohen Film Classics. El film documenta els inicis familiars de Keaton en el món del vodevil teatral i el desenvolupament d’un estil i una expressió pròpies i inconfusibles, fins a convertir-se en actor, guionista, director i productor amb una obra d’enorme transcendència que va tenir el seu moment de màxim esplendor a la dècada dels anys vint del segle passat, amb títols com "Seven Chances" o "El maquinista de La General.

"The Great Buster", que va rebre el premi al millor documental en la darrera edició del Festival de Venècia, incorpora més d’una vintena de testimonis de col·laboradors, cineastes, intèrprets i amics que contribueixen a dibuixar el retrat del personatge i l’artista. Mel Brooks, Quentin Tarantino, Werner Herzog, Dick van Dyke, Johnny Knoxville, Cybill Shepherd o Carl Reiner analitzen i celebren la immensa empremta de Keaton en el difícil art de la comèdia i, més enllà d’aquest gènere, en la història del cinema fins a l’actualitat.

Per acompanyar aquesta estrena, la Filmoteca programa dos dels títols de referència de Buster Keaton: The Three Ages (Las tres edades), que es completarà amb el curt My Wife’s Relations (La costilla de Pamplinas), i Battling Butler (El último round), que es projectarà amb música en directe composta i interpretada per la pianista armènia Anahit Simonian, també en les sessions familiars del cap de setmana.

Una altra activitat relacionada amb aquesta estrena és la participació d'Esteve Riambau, director de la Filmoteca, en el col·loqui sobre Buster Keaton que s'efectuarà posteriorment a doble sessió formada per Seven Chances i Sherlock Jr. en el BCN Film Festival (28/04 - 16.30h, Cinemes Verdi)

 

amb la col·laboració de: