Kevin Brownlow, un convidat de luxe a la Filmoteca de Catalunya

Imatge
23/11/2012

Kevin Brownlow és un reconegut professional en el món de la restauració del cinema mut i un documentalista de la memòria

El veterà cineasta britànic serà present a la sala Chomón divendres 23 a les 19.30 hores,  després de la projecció del seu film Winstanley. A més d’aquest llargmetratge, un exemple modèlic sobre les relacions entre cinema i història, Brownlow ha desenvolupat una important tasca de recerca i difusió del patrimoni cinematogràfic. Restaurador del mític Napoleon d’Abel Gance, és autor dels llibres The Parades’s Gone By…, The War, the West and the Wilderness o d’una acurada biografia de David Lean. També ha dirigit els següents documentals sobre el període mut de Hollywood , amb nombroses entrevistes i documents inèdits:  Hollywood (1979), Chaplin desconegut (1983), Buster Keaton: A Hard Act to Follow (1987), D. W. Griffith: Father of Film (1993), Lon Chaney: A Thousand Faces (2000), Cecil B. De Mille: American Epic (2004) o Garbo (2005). Per totes aquestes activitats relacionades amb la preservació i la difusió de la Història del cinema, el 2010 va ser guardonat amb un Oscar especial de l’Acadèmia de Hollywood.

Del 22 al 29 de novembre la Filmoteca participa en la Setmana d’Història i Cinema organitzada pel Museu d’Història de Catalunya i Drac Màgic.  Els films que programem emmarcats sota el títol “Contar històries, conèixer la història” són els següents:

It Happened Here/Va passar aquí (Kevin Brownlow, Andrew Mollo, 1995). Un treball original de política-ficció que imagina que l'Alemanya nazi va aconseguir ocupar el Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial. (dijous 22 de novembre, a les 20:00 h) i (dijous 29 de novembre, a les 22: 00 h).

Winstanley  (Kevin Brownlow, Andrew Mollo . 1976). Acurada reconstrucció històrica que ens situa al segle XVII i evoca la creació d'una comuna agrària a Surrey, en un temps d'enormes desigualtats socials i econòmiques (divendres 23 de novembre, a les 19:30 h.  Un cop finalitzada la projecció Kevin Brownlow mantindrà una xerrada amb el públic. El film es tornarà a projectar el dissabte 24 de novembre, a les 22:00) h.  

Les camisards /Els camisards (René Allio, 1971). Els camisards eren els camperols calvinistes de la Cévenne que es van enfrontar als papistes després de la revocació de l'Edicte de Nantes (diumenge 25 de novembre, a les 16:30 h.)