Montxo Armendáriz i Puy Oria a la Filmoteca en el marc de les sessions "L'ESCAC a la Filmo"

Imatge
26/10/2015
Dijous 29 a les 17.00 presentaran "Historias del Kronen"

L’últim dijous del mes d’octubre, dia 29, i de la mà de la col•laboració entre la Filmoteca de Catalunya i l’ESCAC, comptarem amb dos convidats d’excepció per presentar el film "Historias del Kronen": l’autor del film, el cineasta Montxo Armendáriz, i la seva productora, Puy Oria.

La sessió del dia 29, prevista per a les 17.00 h, inaugura el cicle ‘L’Escac a la Filmo’, que al llarg de tot el curs porta a la Filmoteca pel·lícules i professionals del cinema com a part de la formació de l’escola de cinema i audiovisuals de Catalunya. Les sessions, no obstant, són obertes a tot el públic, que té això l’ocasió de participar de la projecció i del debat posterior amb els convidats.

Montxo Armendáriz (Navarra, 1949) és un cineasta i guionista reconegut per obres com Tasio (1984), 27 horas (1986), Las cartas de Alou (1997), Secretos del corazón (1997) o la més recent No tengas miedo (2011), a banda de la ja esmentada Historias del Kronen que projectarem a la primera sessió de L’ESCAC a la Filmo. En tots aquests films, també signa el guió, i és d’ambdues vessants de l’ofici cinematogràfic que ens parlarà abans de la projecció d’Historias del Kronen, un film que adapta la novel·la homònima de José Ángel Mañas.

Arribat de manera tardana a la direcció (va filmar el seu primer llargmetratge, Tasio, a 34 anys), la trajectòria d’Armendáriz ha estat reconeguda amb diversos guardons, entre el quals destaquen diversos premis Goya i el Premi Nacional de Cinematografía de 1998.

Des de 1999, a més, Armendáriz produeix els seus propis films i algun altre (per exemple La guerrilla de la memòria, de Javier Corcuera) des de la seva pròpia productora, Oria Films, fundada amb la seva dona i alhora productora Puy Oria. Ella també serà a la Filmoteca per parlar-nos del seu paper en la producció dels films d’Arméndariz i de la relació amb el cineasta.