Nova edició del cicle "Paradís perdut: cinema i jardí"

Imatge
18/03/2019
La Filmoteca acull la cinquena edició d’un cicle singular: ‘Paradís perdut: cinema i jardí’, organitzat per l’Associació Amics del Jardí Botànic de Barcelona

Pràcticament coincidint amb l’arribada de la primavera, del 19 al 30 de març, torna a la Filmoteca una proposta que convida a travessar el llindar del jardí com a espai real o de somni en la seva representació cinematogràfica.

El jardí com a refugi, experimentació, reivindicació, passió, saviesa, art, escenari o fins i tot protagonista de diversos punts de trobada entre natura i cultura, ja sigui des del documental, com el que retrata el paisatgisme visionari arran d’autopista del Tarzan d’Argelaguer, o amb ficcions tan lúdiques i embogides com The party (El guateque) de Blake Edwards. El cicle Paradís perdut: cinema i jardí s’endinsa de nou en els tòpics recurrents del “paradís perdut” que són els jardins. Lloc de trinxera a Un ramo de cactus, espai de plaer i de caos lúdic en el cas de The Party, tauler de joc d’intrigues i de poder a The Serpent´s Kiss, paradís per construir i guaridor de les ferides de la vida a This Beautiful Fantastic, verger per conservar i protegir de la depredació de l’ésser humà a Margaret Mee e a Flor da Lua, o geografies construïdes amb les fantasies personalíssimes de dos personatges tan llunyans i alhora tan propers en la seva manera de fer com són Edward James i Josep Pujiula “Garrell”. Jardins secrets, exuberants i selvàtics, realistes i delirants, amb reminiscències de conte infantil, surrealisme, pop o psicodèlia. Per triar i remenar.

 

Les pel·lícules del cicle:

This Beautiful Fantastic El maravilloso jardín secreto de Bella Brown

The Serpent’s Kiss El petó de la serp

Sessió doble: Sobre la marxa + The Secret Life of Edward James La vida secreta d’Edward James
Sessió gratuïta

The Party El guateque

Margaret Mee e a Flor da Lua Margaret Mee y la flor de la luna

Un ramo de cactus

 

 

amb la col·laboració de: