Segueix 'La Filmo dels més joves', una programació per a espectadors de 12 a 16 anys

Imatge
31/01/2018
Dissabte Resten dues sessions: dissabte 3 de març i dissabte 7 d'abril

Durant el primer trimestre del 2018, la Filmoteca posa el focus en els espectadors més joves, de 12 a 16 anys, una franja sovint oblidada, per animar-los a aixecar per uns instants la mirada de les tauletes i els mòbils i que es deixin atrapar per la màgia de la pantalla gran i la sala fosca.

La Filmo dels més joves consisteix a una projecció, oberta a tot el públic, d'un film especialment seleccionat per a aquestes edats, seguida d'una activitat creativa per a joves, prèvia inscripció, amb la participació d’un/a convidat/da especial -cineastes i/o persones relacionades amb el món del cinema. Les sessions estan dinamitzades per Drac Màgic  i es combinen  amb un berenar

L'objectiu de la Filmoteca és oferir un punt de trobada perquè els joves puguin compartir la seva passió pel cinema i alhora conèixer de primera mà l’activitat de la Filmoteca. Les sessions, amb personatges vinculats al món del cinema convidats, desenvoluparan dinàmiques de debat i de crítica cinematogràfica, amb fulls informatius sobre el títol programat, i culminaran amb un berenar. La projecció s’acompanya d’una activitat lúdica i creativa on aprofundir, reflexionar i debatre sobre la pel·lícula, els continguts i valors que transmet i experimentar amb elements propis de l’estètica cinematogràfica. Cada sessió tindrà un centre d’interès diferent.

Le nouveau (Rudi Rosenberg, 2015)La Filmo dels més joves es va obrir el mes de febrer amb la projecció de El novato (Le nouveau), de Rudi Rosenberg (França, 2015). El convidat va ser Damià Serra Cauchetiez, graduat a l’Escac i director del curtmetratge En la azotea (2015), premi Gaudí i Goya al millor curt.

Les properes sessions són el 3 de març, en què es projectarà Rashomon, d’Akira Kurosawa (Japó, 1950)i amb que la dinamització posterior correrà a càrrec de la cineasta Anna Petrus; i, finalment, el dissabte 7 d'abrilla també cineasta Elena Trapé serà la convidada a l'activitat amb els joves inscrits després de la projecció de La bicicleta verde (Wadjda), d’Haifaa Al-Mansour (Aràbia Saudita, 2012).

Si hi vols participar en les activitats posteriors a la projecció, inscriu-t'hi clicant  aquí.