Obrim 'La Filmo dels més joves', una programació per a espectadors de 12 a 16 anys

Imatge
31/01/2018
Els primers dissabtes dels mesos de febrer, març i abril

Aquest 2018, la Filmoteca vol posar el focus en els espectadors més joves, de 12 a 16 anys, una franja sovint oblidada, per animar-los a aixecar per uns instants la mirada de les tauletes i els mòbils i que es deixin atrapar per la màgia de la pantalla gran i la sala fosca.

La iniciativa La Filmo dels més joves, que tindrà lloc el primer dissabte dels mesos de febrer a abril, consisteix a sessions amb pel·lícules especialment triades per a aquesta franja de públic, acompanyades de debats i altres activitats complementàries, dinamitzades per monitors de Drac Màgic. L'objectiu de la Filmoteca és oferir un punt de trobada perquè els joves puguin compartir la seva passió pel cinema i alhora conèixer de primera mà l’activitat de la Filmoteca. Les sessions, amb personatges vinculats al món del cinema convidats, desenvoluparan dinàmiques de debat i de crítica cinematogràfica, amb fulls informatius sobre el títol programat, i culminaran amb un berenar a l’espai Caralt de la Filmoteca. La projecció s’acompanya d’una activitat lúdica i creativa on aprofundir, reflexionar i debatre sobre la pel·lícula, els continguts i valors que transmet i experimentar amb elements propis de l’estètica cinematogràfica. Cada sessió tindrà un centre d’interès diferent.

Le nouveau (Rudi Rosenberg, 2015)El film que enceta la programació, dissabte 3 de febrer a les 17.00 h, és El novato (Le nouveau), de Rudi Rosenberg (França, 2015). El convidat serà Damià Serra Cauchetiez, graduat a l’Escac i director del curtmetratge En la azotea (2015), premi Gaudí i Goya al millor curt, que també es projectarà. A aquesta primera sessió seguiran Rashomon, d’Akira Kurosawa (Japó, 1950), dissabte 3 de març, i La bicicleta verde (Wadjda), d’Haifaa Al-Mansour (Aràbia Saudita, 2012), dissabte 7 d’abril.