Obrim per vacances en un agost fantàstic!

Imatge
28/07/2017
Seguim celebrant el 50è aniversari del festival de Sitges amb més projeccions i l'exposició

Aquest mes d'agost continuen les projeccions del cicle ‘El cinema és fantàstic’ amb una acurada selecció de títols que han marcat la història del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que ja escalfa motors per celebrar l’edició del cinquantenari. L’exposició gratuïta dedicada al festival també estarà oberta tot l’estiu.

Sitges polièdric

Totes les visions, angles, perspectives i subgèneres del fantàstic tenen cabuda en un cicle que repassa la trajectòria de Sitges, un festival que s’ha consolidat com un referent mundial en el seu gènere. Des de la poesia Akira (Katsuhiro Ôtomo, 1988)oriental i cal·ligràfica de Peter Greenaway a The Pillow Book, fins a les faules apocalíptiques, ja siguin les animades d’Akira o les violentes del debut de Luc Besson a Le dernier combat, passant per produccions locals com Anguish Angoixa, de Bigas Luna i Tren de sombras, de José Luis Guerin. .

Algun dels noms que enguany presentaran les seves darreres produccions a Sitges, habituals del festival, també són a la retrospectiva, com ara Jaume Balagueró ([Rec]) o Takashi Miike (Koroshiya 1 / Ichi the Killer)Dràcula, imatge i leitmotiv de la 50a edició de Sitges, també hi és present, en la particularíssima i coreografiada aproximació de Guy Maddin, Dracula: Pages from a Virgin’s Diary, o en la més clàssica de Terence Fisher, Dracula, Prince of Darkness, amb Christopher Lee encarnant el mític vampir.

La retrospectiva que la Filmoteca dedica al festival s’allargarà fins al 4 d’octubre.
 

Més d’un miler de visitants a l’exposició

L’exposició El cinema és fantàstic, coproduïda per la Filmoteca de Catalunya i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i comissariada per Diego López, pretén explicar la història del certamen en paral·lel a l’evolució del gènere, a través de quatre àmbits temàtics que han constituït el festival al llarg d’aquests cinquanta anys: l’animació, els zombis, el cinema espanyol i el cinema asiàtic. La mostra, d’entrada gratuïta i que ja han visitat més de mil persones, es podrà veure a la Filmoteca fins al 17 de setembre, i a l’octubre es traslladarà a Sitges coincidint amb la celebració del festival.
 

Propostes per a tots els públics

L’oferta d’agost a la Filmoteca, però, no s’esgota amb el fantàstic. També continuen els cicles dedicats a Ford i Hawks i al centenari de la Revolució Russa, i homenatgem el recentment desaparegut Jonathan Demme i Robert Mitchum en el centenari del seu naixement.
 

La Biblioteca i el Centre de Conservació i Restauració també estan oberts

La Biblioteca del Cinema també romandrà oberta en horari d'estiu, de dilluns a divendres de 10.00 h a 14.30 h, amb una única excepció: el dilluns 14 d'agost, en què tampoc no hi ha projeccions a les sales i just abans del festiu del 15 d'agost, la Biblioteca romandrà tancada. També podeu consultar els seus fons online a través del catàleg, així com també accedir al repositori digital.

Quant al Centre de Conservació i Restauració, durant el mes d'agost romandrà obert de dilluns a divendres de 10.00 h a 15.00 h.