Pedro Almodóvar i Marisa Paredes a la Filmoteca

Imatge
17/11/2014
Presentaran ‘La flor de mi secreto’ per commemorar el vintè aniversari de l’ESCAC

Dijous, 20 de novembre, la Filmoteca comptarà amb dos convidats d’excepció: Pedro Almodóvar i Marisa Paredes seran a la sala Chomón, a les 17.00 h, per presentar 'La flor de mi secreto' (1995). La sessió, coorganitzada amb l’ESCAC dins els actes de commemoració del seu vintè aniversari, consistirà en la projecció de la pel·lícula i un debat amb el públic assistent.

Pedro Almodóvar no necessita gaire presentacions. Al llarg de la seva carrera com a director, iniciada a mitjan anys 70, ha esdevingut un dels noms clau del cinema espanyol, un autor universal premiat internacionalment i dotat d’un món propi emparentat amb els melodrames de Sirk i Fassbinder, amb les comèdies més lleugeres o amb el cinema fantàstic de la Universal. Fa dos anys, la Filmoteca de Catalunya va acollir una retrospectiva de la seva obra que vam anomenar Desig i passions: Pedro Almodóvar. Va ser un repàs sistemàtic de la seva filmografia, títol per títol, que va presentar el seu germà Agustín, responsable de la seva productora, ‘El Deseo’. En aquells moments, el cineasta rodava Los amantes pasajeros, el seu darrer film, i ara, per a la Filmoteca és un plaer donar-li la benvinguda, conjuntament amb Marisa Paredes, una de les seves actrius fetitx.

La flor de mi secreto La protagonista de La flor de mi secreto compta amb una extensa trajectòria com a intèrpret, tant al teatre com al cinema, però la seva popularitat i el reconeixement internacional es van disparar a partir de la seva col·laboració amb el cineasta manxec,  que s’inicià amb un petit paper a Entre tinieblas (1983).  Uns anys després vindrien Tacones lejanos (1991), on interpreta una dona marcada per la seva relació amb els homes, i La flor de mi secreto (1995), en què és una escriptora de novel·la rosa que viu una crisi matrimonial. Aquests dos papers li van obrir les portes del cinema internacional, i des d’aleshores, a més de seguir treballant amb Almodóvar, ha participat en pel·lícules d’Arturo Ripstein, de Roberto Benigni o de Guillermo del Toro, per exemple.

Almdóvar i Paredes seran a la Filmoteca per presentar-nos, precisament, La flor de mi secreto, la pel·lícula escollida per l’ESCAC per celebrar el seu vintè aniversari amb aquesta sessió especialíssima, dijous 20 a les 17.00 h a la Sala Chomón. Després de la projecció, el director i l’actriu participaran en un col·loqui amb el públic assistent, moderada per Esteve Riambau, director de la Filmoteca, i Sergi Sánchez, professor de l’ESCAC.

Entrades a la venda el mateix dia de la projecció, de 10.00 h a 15.00 h i de 16.00 h a 17.00 h. Es vendran un màxim de 10 entrades per persona.