Llibre en edició digital "El refugi dels apatxes" dedicat a Carlos Benpar

Imatge
12/06/2013

Es tracta del volum 18 de la col·lecció “Cineastes”, publicat per la Filmoteca de Catalunya, en edició digital.

La memòria de Carlos Benpar està associada a les pel·lícules que ha vist i també a les que ha fet, plenes de referències il·lustres al cinema clàssic. De tot això parla El refugi dels apatxes, el llibre que sobre la seva obra ha escrit un altre cinèfil com és Antonio Llorens Sanchís. Es tracta del volum 18 de la col·lecció Cineastes, publicat per la Filmoteca de Catalunya, en edició digital.

El llibre es va presentar el dimarts 4 de juny, a la sala Laya, a les 18.30, i comptarem amb la participació de Carlos Benpar i d’Antonio Llorens, autor de l’estudi. La presentació es va completar amb dues sessions de cinema en què es podran veure dues pel·lícules de Carlos Benpar: després de la presentació, a les 18.30h, Cineastes contra magnats (2005), un assaig cinematogràfic en defensa dels drets morals dels cineastes davant les manipulacions que han patit les pel·lícules des dels orígens del cinema fins a l’actualitat. El mateix dimarts, a la sessió de les 21.30 h, Cineastes en acció (2005),  un documental on s’expliquen algunes batalles legals dels cineastes i es denuncien tècniques com ara l’acoloriment, la manca de final cut per part dels directors o l’alteració del film en les seves projeccions televisives. Al film hi intervenen personalitats com ara Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Bertrand Tavernier, Bigas Luna, Sydney Pollack, Jules Dassin, Claude Chabrol o John Boorman, entre d’altres.  

El libre és pot llegir en obert i us el podeu descarregar desde la nostra web en versió catalana i en versió castellana:

El refugi dels apatxes. El cinema de Carlos Benpar, d'Antonio Llorens

El refugio de los apaches. El cine de Carlos Benpar, de Antonio Llorens