Projectem el film guanyador del Premi Rizoma 2017

Imatge
04/05/2018
En col·laboració amb altres filmoteques d'arreu de l'estat

Creat l'any 2010, el Premi Rizoma de Cinema vol donar suport a les veus més noves del cinema espanyol. A través d'una plataforma de llançament de cineastes emergents i de la facilitació de contractes de distribució nacional, el Premi Rizoma ofereix als nous creadors l'oportunitat de donar a conèixer les seves pel·lícules arreu d'Espanya. Ara, el Premi ha tancat una coL·laboració amb deu Filmoteques i centres culturals de la península perquè aquestes projectin els films guanyadors del Rizoma.

La Filmoteca de Catalunya és una de les filmoteques que participen en aquesta iniciativa, i els propers divendres 18 i diumenge 27 de maig acollirà la projecció de Los objetos amorosos, el film d'Adrián Silvestre que l'any 2017 es va fer amb el V Premi Rizoma. Divendres 18, a les 21.30 h, el mateix Adrián Silvestre serà a la sala Laya -acompanyat de les actrius Margot Medina i Aurora Silva- per presentar-nos aquesta road movie en què una immigrant colombiana intenta refer la seva vida a Roma. Una pel·lícula que ha estat seleccionada a més de trenta festivals internacionals i que ha obingut, entre d'altres, el premi FIPRESCI al festival de Cinema Europeu El guanyador i el jurat del Premi Rimoza 2017, després de la concessió el guardóde Sevilla.

El jurat del Premi Rizoma 2017 estava compost per  Joaquín Reyes, Maria Rubin, David Valero i Adán Aliaga (guanyador de la IV edició del Premi). A banda de la Filmoteca de Catalunya, els següents centres culturals i filmoteques també projectaran, properament, Los objetos amorosos': Filmoteca Española (Madrid); CGAI Filmoteca de Galicia (La Corunya); Filmoteca de Albacete (Albacete); Filmoteca de Extremadura (Càceres); Filmoteca de Andalucía (Còrdova); Tabakalera – CICC (Sant Sebastià); Laboral Cinemateca (Gijón); Casa de Cultura (Molinicos) i

Filmoteca de València (València).