Robert Guédiguian i Ariane Ascaride tornen a la Filmoteca

Imatge
07/03/2018
Dimarts 13 de març a les 20.00 h assistiran a la preestrena de la seva darrera pel·lícula, ‘La villa'

L’últim treball de Robert Guédiguian, protagonitzat com és habitual per la seva dona i musa Ariane Ascaride, és una pel·lícula optimista rodada a la cala Méjean, a prop de Marsella, escenari habitual de las pel·lícules de Guédiguian. Dimarts 13 de març, a les 20 h, director i actriu seran a la Filmoteca per presentar el film, en una preestrena organitzada amb la col·laboració de Golem. El film arribarà a les pantalles comercials el 23 de març.

Guédiguian i Ascaride tornen a la Filmoteca -per tercera vegada des que es va inaugurar la seu del Raval, el 2012- per presentar La casa junto al mar, que es va poder veure al festival de Venècia (on va rebre els premis Signis de l'Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació i el premi Unimed a la diversitat cultural i a la llibertat en l'expressió artística ) i per participar en un col·loqui obert al públic després de la projecció del film. El cineasta i l'actriu ja van ser objecte d'un cicle a la Filmoteca l'any 2012 (Els darrers Guédiguain, el primer Ascaride), en el marc del qual van presentar el film Les neiges du Kilimandjaro, Premi Lux del Parlament Europeu, i el febrer del 2017, Guédiguian ens va acompanyar en la celebració dels primers cinc anys de la Filmoteca al Raval, que va incloure la preestrena del seu penúltim llargmetratge, Une histoire de fou / Una història de bojos.

La villa / La casa junto al mar (Robert GUédiguian, 2017)Ara, ambdós seran de nou a la sala Chomón, el dimarts 13 de març a les 20.00 h, per presentar el seu darrer projecte conjunt, en què també han treballat -com en altres ocasions- alguns dels habituals del cinema del director: Jean-Pierre Darroussin, Jacques Boudet i Anaïs Demoustier. A La villa -que ha tingut una gran acollida a França-, un grup de persones format per germans i germanes, pares i mares, amics i amants parlen,  sempre amb el mar de fons, del pas del temps, d’amors passats i d’amors que han de venir, i del món canviant.

Angèle, Joseph i Armand tornen a la casa que va construir el seu pare. L’Angèle és actriu i viu a París. El Joseph està enamorat d’una noia molt més jove que ell. L’Armand és l’únic que es va quedar a Marsella per portar el petit restaurant familiar. És el moment de descobrir què n’ha quedat dels ideals que els va transmetre el seu pare, del món fraternal que va construir al voltant d’un restaurant per a obrers. Però l’arribada d’una pastera a una cala veïna farà que les seves reflexiones adoptin un altre caire.