Participem en la 9a edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

Imatge
11/05/2012

Entre el 18 i 20 de maig, acollim tres sessions dobles a partir d'una sel·lecció de títols que tenen com a eix vertebrador els drets humans.

 

La Filmoteca de Catalunya inicia la seva col·laboració amb el FCDHB, que enguany celebra la seva novena edició. Des de la seva creació el festival ha tingut com a objectius fonamentals la difusió del treballs cinematogràfics basats en la defensa dels drets humans i la sensibilització de la societat sobre la importància del respecte d’aquest drets.

El dijous 17 de maig, a les 20.00h, a la sala Chomón, va tenir lloc la sessió inaugural amb la participació de Toni Navarro, director del festival, Antoine Leonetti, responsable de producció del festival i Esteve Riambau, director de la Filmoteca. La sessió es va cloure amb estrena del film The Whisteblower/La verdad oculta (2009), de la directora canadenca, Larysa Kondracki. La pel·lícula narra la història de la lluita que emprèn una agent de la policia de Nebraska, Kathryn Bolkovac –interpretada per Rachel Weisz– que viatja a Bòsnia, després de la guerra als Balcans, com a observadora de les Nacions Unides per denunciar davant d’aquest organisme a una multinacional que ha encobert diversos casos de tràfic sexual.

A més de l’estrena esmentada del dijous, en el marc del FCDHB, entre el divendres 18 i diumenge 20 de maig, a la sala Laya, acollim tres sessions dobles a partir d’una sel·lecció de títols que tenen com a eix vertebrador els drets humans. Els títols i horaris són els següents:

Das Mädchen mit dem roten haar / La nena pèl-roja, Katharina Rivilis, 2012 . VOSC.  

Tehran-e-man haray / El meu Teheran en venda, Granaz Moussavi . 2009 . VOSC. 

Divendres 18 maig (19.00h)  Sala Laya

Zoo, Margarida Leitao . 2011 . VOSC.

Der Brand/El foc, Brigitte Maria Bertele, 2011. VOSC.  

Dissabte 19 maig (16.30h)  Sala Laya

Einspruch VI / Einspruch VI, Rolando Colla, 2011. VOSC. 

Black Blood, Zhang Miaoyan, 2010. VOSC. 

Diumenge 20 maig (17.00h) Sala Laya

 

Imatges