Sessió inaugural de la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Imatge
18/06/2019

El dimarts 18 de juny, a les 18.30 h inaugurem la 9a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que organitza l’Observatori del Patrimoni Etnològic Immaterial de Catalunya (OPEI).

Aquesta sessió inaugural estarà dedicada a la pedra seca per celebrar la recent inscripció de l'"Art de la pedra seca: coneixements i tècniques" a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO). Hi col·labora l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional, entitat integrant de la xarxa de l’OPEI.

La sessió inaugural està conformada pel vídeo-presentació de la candidatura de l’art de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO (2018); Barraques de pedra seca (a Mont-roig del Camp) (2006) de Martí Rom i Picant Pedra (2018) d’Antoni Martí.

A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es poden veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.